Gece mide bulantısı neden olur, nasıl geçer?

Mide bulantısı, vücudun kendi kendini boşaltma isteğidir. Bu yüzden mide bulantısı genellikle kusmanın ilk aşamasıdır. Kusma ise mide içeriğinin ağızdan dışarıya zorla veya istemsiz boşaltılma durumudur.

Mide bulantısının birçok nedeni olabilmektedir. Hamilelik dönemi dışında genellikle sindirim sistemi bozuklukları, metabolik ve endokrin bozukluklar, bağırsak tıkanıklıkları, migren, araba tutması, anksiyete, strese alkol tüketimi gibi durumlarda mide bulantısı gözlemlenmektedir. Bazı besinler mide bulantısına iyi gelmektedir.

Mide bulantısından muzdarip olanlara Diyetisyen Rıdvan ARSLAN pratik çözüm önerilerini sıralıyor.

MİDE BULANTISINI ÖNLEMEK İÇİN NE YAPMALIYIZ?

MİDE BULANTISINA İYİ GELEN 4 BESİN

Limonun ekşi tadı mide bulantısına iyi gelmektedir. Hamileler mide bulantısı yaşadıkları dönemlerde limon tüketebilir veya bitki çaylarına limonu sıkıp tüketebilirler.

Yoğurt probiyotik içeriğinden dolayı bağırsak florasına iyi gelir ve mide bulantısını azaltır.

ZENCEFİL

Sindirim sistemi bozukluklarına ayrıca mide bulantısına da iyi gelmektedir. Taze zencefili suda demleyerek tüketebilir veya zencefili toz halinde yoğurta ilave edip tüketebilirsiniz.

Beyaz leblebi lif kaynağı olmasından dolayı bağırsak hareketlerini düzenli tutarken, iltihap, kramp, şişkinlik ve kabızlığı giderir. Bu da besin sindiriminin emilimini artırabilir 

Taze nane yaprağı çiğnemek veya nane limon çayı tüketimi mide bulantısına iyi gelmektedir.

Exit mobile version