Son Dakika Beyin Tümöründe Yaşam Kalitesi ve Süresi Artık hassas tıpla belirleniyor
Sağlık News Sağlık NewsSondakika sağlık haberleri
Günlük Vaka

Türkiye’de son 24 saatte 187 hasta vefat etti, 20 bin 193 hasta ise iyileşti

R Ridvan KARA03.12.2021 16:33 · 1 dk okuma · 4 okunma
Türkiye’de son 24 saatte 187 hasta vefat etti, 20 bin 193 hasta ise iyileşti — haber görseli

Sağlık Bakanlığı, Günlük Kovid-19 Tablosunu güncelledi. Buna göre son 24 saatte ülkemizde 355 bin 226 Kovid-19 testi yapıldı, 21 bin 495 kişi koronavirüse yakalandı. 

Türkiye'de son 24 saatte yapılan Kovid-19 testi, hastalığa yakalanan ve vefat edenlerin sayısı belli oldu. 

Sağlık Bakanlığının Günlük Kovid-19 Tablosundaki verilere göre; Türkiye'de son 24 saatte 355 bin 226 Kovid-19 testi yapıldı. 21 bin 495 kişi koronavirüse yakalanırken, 187 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 20 bin 195 oldu.

GÜNLÜK AŞI RAKAMLARI

Günün tablosunda, Türkiye'de bugüne kadar yapılan toplam aşı miktarına da yer verildi. Buna göre uygulanan aşı miktarı 120 milyon 788 bin 673 doza yükseldi.

EN ÇOK HANGİ İLDE AŞI YAPILDI? 

Nüfusa göre en çok aşı yapılan iller sırasıyla; Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur oldu.

En az aşı yapılan iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt şeklinde kayıtlara geçti.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugünkü açıklamasında "Omicron varyantına ülkemizde rastlanmamıştır. Bu varyantta virüsün birden fazla gen bölgesinde mutasyona uğradığı bilinmektedir. Ön bilgilere göre Omicron varyantı daha hızlı bulaşmaktadır ancak daha çok hasta edici özellikte olduğunu gösteren bir bulgu yoktur." ifadelerini kullandı.

0,0 (0 oy)

Puan vermek için giriş yapın

Yorumlar

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın.

Yorum yapmak için giriş yapın veya üye olun.

Giriş Yap Üye Ol