Son Dakika Beyin Tümöründe Yaşam Kalitesi ve Süresi Artık hassas tıpla belirleniyor
Sağlık News Sağlık NewsSondakika sağlık haberleri
Sağlık Haber

DSÖ: “Pandemi Katlanarak büyüyor”

R Ridvan KARA13.04.2021 22:17 · 1 dk okuma · 2 okunma
DSÖ: “Pandemi Katlanarak büyüyor” — haber görseli

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs salgınının yörüngesinin şu anda “katlanarak büyüdüğünü” söyledi ve geçen hafta 4,4 milyondan fazla yeni Covid-19 vakası bildirildiğini açıkladı.

GEÇEN SENEYE ORANLA 8 KAT ARTTI
Haftalık yeni vakaların bir yıl öncesine göre sekiz kat daha fazla olmasına rağmen bazı ülkelerde kısıtlamaları hafiflettiğini ve bu sebeple salgının kritik bir noktasında olduğumuzu dile getiren açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu, kontrol önlemlerini kanıtladığımız bir salgının 16 ay içinde olmasını istediğimiz yer değil. Şu anda herkesin durumu değerlendirmesi ve ne yapması gerektiğine dair düşünmesi gereken bir zaman.”

TÜM DÜNYADA VAKALARDA ARTIŞ VAR
Açıklamada, Covid-19 vakalarının geçen hafta dünya genelinde %9 oranında arttığı, Covid-19’a bağlı ölümlerin ise % 5 arttığı bilgisi verildi ve hükümetlerden pandemi güvenlik önlemlerinin uygulanmasında vatandaşlarını desteklemeleri istendi.
DSÖ yetkilileri, Covid-19 vakalarında ve ölümlerinde istikrarlı bir artış olduğu konusunda uyarıda bulunarak, dünya pandeminin kritik bir aşamasına girerken insanları maske görevlerine ve sosyal mesafe kurallarına bağlı kalmaya çağırdı.

(BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

0,0 (0 oy)

Puan vermek için giriş yapın

Yorumlar

Henüz yorum yok. İlk yorumu siz yapın.

Yorum yapmak için giriş yapın veya üye olun.

Giriş Yap Üye Ol