Sağlık Haber

Kızılay Gazze’de okullara sığınanlara sıcak yemek dağıtımına başladı

Sivillerin hedef olduğu Gazze’deki saldırılarda mağdur olan insanlara Türk Kızılay şefkat elini uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda Filistin’e yönelik çok kapsamlı insani yardımlarını devam ettiren Türk Kızılay bölgede sıcak yemek dağıtımına da başladı.

Her türlü insani krizde Filistin halkının yanında olan ve halkımızın merhamet elini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk Kızılay, Gazze’de sıcak yemek dağıtımına devam ediyor. Gazze genelinde evlerini kaybeden insanların sığındığı Kuzey bölgede 14, Gazze merkezinde 11 ve Refah’ta 1 adet olmak üzere 26 okulda 40.150 kişinin konakladığı tespit edildi. Türk Kızılay, ilk etapta Cebelya Çarşı İlkokulunda barınanlara 14 gün boyunca sıcak yemek dağıtacak. Kızılay Bölgedeki aşevleriyle sıcak yemek dağıtımlarını önümüzdeki günlerde daha da genişleterek sürdürecek. 

Türk Kızılay’dan destek isteniyor

Bölgede görev yapan Türk Kızılay ekipleri, Filistin Kızılayı yetkilileri ile temasa geçerek, acil ihtiyaç duyulan yardım malzemelerinin tedariki konusunda da gayret gösteriyor.  Filistin Kızılayı, hem Kudüs hem de Gazze’de yeterli miktarda ilaç ve tıbbi yardım malzemesinin bulunmaması, yaralılara müdahale için ambulansın az olması, bölgeye intikal ettirilen ambulansların İsrail tarafından engellenmesi gibi nedenlerle Türk Kızılay başta olmak üzere yardım örgütlerinden destek taleplerini sürdürüyor.

Çok kapsamlı insani yardımlar

Türk Kızılay Filistin Delegasyonunun koordinasyonuyla ilk etapta 500 bin TL değerinde tıbbi ekipman tedarik edilerek hastanelerde kullanılmak üzere Filistin Kızılay’ına teslim edildi. Öte yandan, olaylar esnasında yaralanan Filistinlilerin çatışma bölgesinden uzaklaştırılıp sağlık hizmeti alabileceği noktalara sevki için kullanılmak küçük hasta nakil ambulanslarından ilk etapta 2 adet sipariş verilerek Filistin Kızılayı yetkililerine teslim edilecek. Diğer taraftan Gazze Şeridi’ne yönelik devam eden saldırılardan etkilenen ihtiyaç sahipleri için Gazze Şeridinde 7.500 adet gıda paketi iletildi. 

Bunun yanı sıra, yine Gazze Şeridi’ndeki jeneratörler için mazot alımı sağlanarak Gazze’nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesine teslim edildi. Gazze şeridinde evleri yıkılan ve okullara sığınan ailelere dağıtılmak üzere yastık ve battaniyeden oluşan 2.500 adet barınma kiti hazırlandı.

İnsanlık için el uzatma zamanı

Filistin Yaralı, Uzat Elini” sloganlı yardım kampanyasını yürüten Kızılay’ın yaklaşık 60 milyon TL’lik yardım planı hayırseverlerin katkısıyla destek görüyor. Çatışmalardan etkilenen Filistin halkına el uzatmak isteyen hayırseverler, www.kizilay.org.tr web adresinden, 168 ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan, bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları ile internet bankacılığından ve SMS yöntemiyle 2868’e FİLİSTİN yazıp göndererek 10 TL ile destek olabiliyor.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir