Sağlık Haber

Sandoz Türkiye’de bayrak değişimi

2015 yılından bu yana Sandoz Türkiye Genel Müdürlük görevini başarıyla sürdüren Novartis Grup Türkiye Başkanı Dr. Altan Demirdere emekliye ayrılma kararı aldı. Sandoz Türkiye Genel Müdürlük görevini Cengiz Zaim devralacak.

Sağlık sektörüne adanmış, başarılarla dolu 42 yılın ardından Novartis Grup Türkiye Başkanı ve Sandoz Türkiye Genel Müdürü Dr. Altan Demirdere, emekliye ayrılma kararı aldığını açıkladı. Mart 2022 itibarıyla Sandoz Türkiye Genel Müdürlük görevini şirketin Uluslararası Pazarlar İş Geliştirme, Portfolyo ve Lansmanlar Direktörlüğü pozisyonunu başarıyla yürüten Cengiz Zaim üstlenecek. 

Profesyonel kariyerine 1980 yılında Sandoz Basel’de Ar-Ge bölümünde araştırmacı olarak başlayan Dr. Altan Demirdere, bunu takiben Türkiye, İsviçre, Macaristan ve Rusya’da Novartis Grup ve Sandoz bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görev aldı. 2002 yılında Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği’ni (AİFD) kurarak altı dönem boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendi.

2015 yılında Rusya’dan dönen Demirdere, Novartis Grup Türkiye Başkanı ve Sandoz Türkiye Genel Müdürü olarak atandı. Bu süreçte, Sandoz Türkiye’nin ticari operasyon alanlarının genişletilmesinde aktif rol oynadı. Sorumlulukları kapsamında, CIS ve Ortadoğu Bölgesi’nde şirketin stratejik yönetim ve yatırım faaliyetlerini yürüttü.  Profesyonel kariyeri boyunca Novartis Grup ve Sandoz’a önemli katkılar sağlayan Dr. Demirdere emekliye ayrılma kararıyla ilgili şunları söyledi: “Çalışma hayatımda tam 42 yılı geride bıraktım. 1977 yazında Eczacılık Fakültesi’nde ikinci sınıfa geçmişken, Sandoz Basel’de stajıma başladığım ilk günü dün gibi hatırlıyorum. Sağlık alanında tecrübe kazanmak, her geçen gün yeni şeyler öğrenmek beni çok heyecanlandırmıştı. Bu heyecanımı bir gün bile kaybetmedim. Her günümü ilk günkü heyecan ve çalışma azmiyle yaşadım. Çok çalıştım. Hata yaptım, hatalarımdan ders almayı öğrendim. Yeniden denedim. Denemekten asla vazgeçmedim. Kariyerime katkı sağlayan ve kariyerine katkı sağladığım birçok kıymetli insanla birlikte çalıştım. Bence hayattaki en büyük başarım, yetiştirdiğim insanlardır. Onların başarılarına tanık olmak, benim için büyük gurur. Bu keyifli yolculukta hayatıma dokunan herkese teşekkür ederim. Aynı heyecanla Sandoz Türkiye Genel Müdürlük koltuğunu Sandoz bünyesinde önemli pozisyonlarda görev almış Cengiz Zaim’e devretmekten mutluluk duyuyor ve başarılarının devamını diliyorum. Zaim’in bu göreve atanması, Sandoz’un yetenekleri değerlendiren köklü kültürünün gücünü gösteriyor.”

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir