Sağlık Haber

Bu hastanede anneler el üstünde tutuluyor

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı kriterlerini tamamlayarak “Anne Dostu Hastane” unvanı da aldı. Anne adayları SEAH’da tek kişilik odalarda ev ortamında gibi doğum yapabiliyorlar.

Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan Anne Dostu Hastane felsefesi kriterlerini sağlayarak Anne Dostu Hastane unvanını da aldı. Doğum hizmetlerinin kalitesini yükselterek normal doğumun teşvik edilmesi ve sezaryen oranlarının düşürülmesini de içine alan “Anne Dostu Hastane “çalışmaları kapsamında SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğinde yapılan çalışmaları Sağlık Bakanlığı ekibi tarafından incelendi. Güvenli ve kaliteli gebelik izlemi ve doğum hizmeti almak; verilen hizmet, gebelik dönemi; doğum sancılarının başladığı andan bebeğin doğumuna kadar olan sürece (travay) ait yaklaşım; doğum ve doğum sonrası bakım ve danışmanlık hizmetleri; poliklinik, eğitim, danışmanlık ve doğum hizmeti verilen ortamların ulusal standartlara uygunluğu gibi birçok kriterin yer aldığı Anne Dostu Hastane kriterlerine göre yapılan incelemede SEAH tam not aldı. SEAH’ın Anne Dostu Hastane belgesi de İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem’e teslim edildi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Bebek Dostu Hastane unvanına sahip olan SEAH’ın bunun yanına Anne Dostu Hastane unvanını da eklemesinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek “Bakanlığımızın bu unvanlar için kriterleri var. Yani önüne gelen bu unvanları alamıyor. Bir sağlık kuruluşunun bu kriterlerin sağlanması ve bu unvanları alması o kurumda anne ve çocuk sağlığına yönelik uygulamalarda çok daha fazla yüksek hassasiyet gösterildiğine işaret eder. Anne Dostu Hastanemizde anne adayları ev ortamındaymış gibi tek kişilik odalarda çocuklarını dünyaya getirmeye hazırlanırken, doğum esnasında da yine tercih ettiği bir yakınını yanına refakatçi olarak alabiliyor. SEAH Başhekimi Prof. Dr. Fikret Halis ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğimizin değerli yöneticilerini kutluyorum.” diye konuştu.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir