Sağlık Haber

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen hekimleri güçlerini birleştirdi

Liv Hospital Vadistanbul, İstinye Üniversitesi ve Boston Children’s Hospital işbirliği ile gerçekleştirilen Innovations Pediatric Diseases programı kapsamındaki ilk bilimsel toplantı gerçekleştirildi. Pediatrik hematoloji konusunda ülkemizin ve dünyanın önde gelen hekimlerinin bir araya geldiği webinarda pediatrik hematolojide yenilikler konusunda bilgiler ve deneyimler paylaşıldı.

Liv Hospital Vadistanbul ve İstinye Üniversitesi, dünyanın önde gelen çocuk hastanelerinden Boston Children’s Hospital iş birliği ile çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında uzman doktorları bir araya getirerek düzenlediği bilimsel toplantıların ilki gerçekleştirildi. 7 Eylül akşamı gerçekleştirilen webinarda “Pediatrik Hematolojide Yenilikler” konuşuldu.

Güçler birleştirildi

Liv Hospital Çocuk Nefrolojisi Uzmanı, İstinye Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı ve Dekan Yardımcısı  Prof. Dr. Ozan Özkaya’nın açılış konuşması sonrası, Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti bu toplantıların ilk fikir aşamasından bugüne nasıl geldiğini bahsetti.

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen hekimleri bir arada

Moderatörlüğünü Liv Hospital Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tülin Tiraje Celkan ile Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı ve Medical Park Bahçelievler Hastanesi Çocuk Kemik İliği Nakil Ünitesi Direktörü Prof. Dr. Tunç Fışgın yaptığı webinarda Boston Children’s Hospital ve Harvard Medical University’den Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanları Dr. Leslie Lehmann, Dr. Christine Duncan, Liv Hospital Çocuk Hematolojisi Uzmanı ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Nihal Özdemir pediatrik hematoloji alanında yenilikleri aktardı.

Lösemi tedavisinde son gelişmeler

İlk konuşmacı Dr. Leslie Lehmann, son günlerin popüler konusu CAR-T hücre tedavisinden bahsetti. Çocuk lösemilerinde nüks saptanıp çaresiz kalınan veya tedaviye yanıt alınamayan hastaların T hücreleri canlı savaşçılar haline getirilip tekrar hastaya verilmesi sonucu blast denilen hücrelerin ortadan kaldırılması konusunda deneyimlerini paylaştı.

Genetik hastalıklarda gen tedavisi

İkinci konuşmacı Dr. Christine Duncan, çocukluk çağı genetik hastalıklarında gen tedavisi konusundan bahsetti. Gen tedavisinde gelinen noktanın, hangi hastalarda başarı söz konusu olduğu ve olası yan etkilerinden bahsedildi.

Hemanjjyomda tanı ve tedavideki yenilikler

Üçüncü ve son konuşmayı Liv Hospital Çocuk Hematolojisi Uzmanı ve İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Nihal Özdemir çocukluk çağı hastalığı olan hemanjiomlar ve arterio venöz malformasyonları karşılaştığı vakalardan örnekler vererek aktardı. Pediatrik hastalıklarda yenilikler üzerine yapılan webinar programları her gün farklı branşlardaki uzmanların sunumları ile 8-9-10 Eylül’de de devam edecek.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir