Sağlık Haber

COVID Ebe Anne ve Yavrusunu Ayıramadı !

Ebe Cemile Deniz, COVID-19 pandemi mücadelesinde ambulansta görev yaptığı ve dava sonucunda yer aldığı şekliyle ‘sürekli evlere girip çıktığı’ gerekçesiyle evladının sağlığı için riskli bulunmuş ve mahkeme 5 yaşındaki çocuğunun geçici velayetini babasına vermişti. Sağlık örgütleri olaya tepki göstermişti.e Ordu 2. Aile Mahkemesi, babadan aldığı çocuğun geçici velayetinin tekrar anneye verilmesini kararlaştırdı.

Konuyla ilgili sağlık emek ve meslek örgütleri tarafından yapılan ortak açıklamada, Sağlık çalışanları olarak corona virüs ile en önde mücadele ediyoruz. Sağlık açısından riskli grupta da olsak izinli sayılmıyoruz, bakıma muhtaç yakınlarımızın, çocuklarımızın yanında olamıyoruz, bakıcı tutmaya maddi gücümüz yetmiyor, izin alamıyoruz, emekli olamıyoruz, istifa edemiyoruz. Dahası karşı karşıya bırakıldığımız bütün baskı ve zorluklarla birlikte Corona mücadelesinde üstlendiğimiz rol, çocuğumuzun velayet hakkını kaybetmemize gerekçe olarak gösteriliyor… Bu kararla, bir anne çocuğu elinden alınarak mağdur edilmiştir. Bir çocuk annesinden ayrılarak mağdur edilmiştir. Bu kararla, sağlık çalışanlarının toplum gözündeki damgalanmaları resmi olarak onaylanmıştır. Kabul edilemez bu kararın derhal bozulmasını bekliyor ve Sağlık Bakanlığı’ndan sağlık emekçilerinin çocuk bakımı sorunlarının çözülmesi için harekete geçilmesini talep ediyoruz” denilmişti.

Mahkeme Çocuğu Anneye Verdi

Ebe Cemile Deniz’in mahkemeye yaptığı itiraz haklı bulundu ve Ordu 2. Aile Mahkemesi, babadan aldığı çocuğun geçici velayetinin tekrar anneye verilmesini kararlaştırdı. Sağlık örgütleri yetkilileri, “Bu gelişmeyi sevinçle karşılıyor, aynı mağduriyetlerin bir daha yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı’nın sağlık emekçilerinin çocuk bakımı sorunlarının çözülmesi için harekete geçmesini talep ediyoruz”

(BSHA Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir