Sağlık Haber

Sağlığın devleri Liv Hospital Expo’da buluştu

Liv Hospital Expo, 35 ülkeden sağlıkta dünya liderlerini, medikal turizm acentelerini, medikal turizm kapsamındaki kurum ve kuruluşları bir araya getirdi.  Türkiye’nin sağlık turizminde ne kadar güçlü olduğunu dünyaya bir kez daha gösteren Liv Hospital Expo’da Türkiye’nin avantajlı konumu, öncülüğü, sağlık hizmeti ve teknolojilerindeki kişiye özel butik yaklaşımı konuşuldu. 

Türkiye’de sağlık hizmeti kalitesini dünya standartlarının üzerine çıkarmak için vizyonunu her geçen gün genişleten Liv Hospital, dünyada bir ilke imza attı. İlk kez Türkiye’de bir hastanenin gerçekleştirdiği Expo programında uluslararası düzeyde birbirinden önemli katılımcılar bir araya geldi. 

Görkemli bir performans şovuyla başlayan Liv Hospital Expo’nun açılış konuşmalarını ERI Global Başkanı ve Ceo’su Bobbie Celler, Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak yaptı. 

Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak yaptığı konuşmada “Sağlık turizminin Türkiye ekonomisindeki yeri özellikle pandemi döneminde can simidi oldu. Genel turizm gelirlerinde büyük kayıplar yaşanırken sağlık turizmi daha az kayıplarla Türkiye ekonomisine katkı yapmaya devam etti. 2020 senesinde genel turizm gelirlerinin yüzde 30’u sağlık turizminden sağlandı. Sağlık turizminin kayıpları; pandemi döneminde yaşanan ekonomik kayıpları 2022 de 2019 rakamlarına ulaşacak gibi görünmekle birlikte daha hızlı toparlanma sağlayacağı sinyallerini veriyor.” dedi. 

Konuşmasına “2021’in ilk 9 ayında 678.000 hasta rakamlarına ulaştık ve yıl sonuna kadar 750 bin rakamlarına ulaşmış olacağız.” diye ekleyen Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, gelir bakımından Türkiye ekonomisine 6,5 milyar dolar katkı sağlamış olacaklarını belirtti. 

Kanser tedavisinde hedef odaklı teknolojiler 

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Karaöz’ün Rejeneratif Tıpta Kök Hücrelerin Modern Olanakları konuşmasının ardından gerçekleştirilen ilk panelin moderatörlüğünü Liv Hospital Ulus Genel Müdürü Taner Özbek yaptı. “Çığır Açan Hedef Odaklı Tedaviler” konulu panelin konuşmacıları Liv Hospital Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Emel Ceylan Günay, Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Merdan Fayda, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ferah Ece, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Elmacı oldu. 

Çocuklarda nadir hastalıklarda yan dal uzmanlıkları önem taşıyor 

“Sağlıklı Çocuklar İçin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları” konulu ikinci panelin moderatörlüğünü Liv Hospital Çocuk Nefrolojisi ve Romatolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ozan Özkaya üstlendi. Panelin konuşmacıları Liv Hospital Çocuk Endokrinolojisi ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Gönül Çatlı, Çocuk Hematolojisi ve Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Tülin Tiraje Celkan, Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mahir İğde, Çocuk Ortopedisti Doç. Dr. Şenol Bekmez, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları / Yenidoğan Bakım Uzmanı Doç. Dr. Adil Umut Zübarioğlu ile Çocuk Gastroenterolojisi Uzmanı Prof. Dr. Makbule Eren oldu. 

Türkiye estetikte en çok tercih edilen ülkelerden 

Liv Hospital Expo’nun ilk gününün son panelinin moderatörlüğünü Uluslararası Tıbbi Danışman Eva Pavel yaptı. “Estetik, Kozmetik ve Güzellik Tedavilerinde Yeni Yaklaşımlar” konulu panelde Liv Hospital Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Birkent, Saç Ekim Direktörü Dr. Hamid Aydın, Diş Hekimi Zeynep Kabalcı Holtoft ile Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ozan Bitik kendi branşlarındaki yenilikleri anlatan sunum yaptılar. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Birkent’in ses estetiği ile ilgili yaptığı ve operasyon öncesi-sonrası dinlettiği örnekler katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Diş Hekimi Zeynep Kabalcı Holtoft da gülüş estetiğinde kullanılan son teknoloji yöntemlerle ilgili bilgi verdi. 

Çocuktan yetişkine kalp sağlığı 

Liv Hospital Expo ikinci gününün ilk panelinde moderatörlüğü Liv Hospital Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alp Burak Çatakoğlu üstlendi. “Çocuklarda ve Yetişkinlerde Kalp Sağlığı” konuşulduğu panelde Liv Hospital Yetişkin/ Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek, Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Levent Saltık ile Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Buturak katılımcılara yaptıkları özellikli tedavilerle ile ilgili önemli bilgiler aktardı. 

Kemik sağlığı hakkında her şey 

“Ortopedi ve Travmatoloji” konusunun konuşulduğu ikinci panelin moderatörlüğünü Liv Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öztürk yaptı. Panelin konuşmacıları Liv Hospital Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları Prof. Dr. Erden Ertürer, Prof. Dr. Ufuk Aydınlı ve Doç. Dr. Gürkan Gümüşsuyu skolyoz, kemik tümörleri ve sporcu yaralanmalarında hangi tedavi yöntemlerini kullandıklarını anlattılar. 

Kanserli tümöre nokta atışı yapan MR-Linac

İkinci panelin ardından Liv Hospital Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Merdan Fayda çevre dokulara zarar vermeden hedef odaklı tedavi uygulanan MR-Linac yönteminin özelliklerini ve hangi kanser türlerinde kullanıldığı hakkında önemli bilgiler aktardı. 

Robotik cerrahinin avantajları 

Liv Hospital Expo programının son panelinin koordinatörlüğünü Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti üstlendi. Robotik cerrahinin öneminin konuşulduğu panelde Liv Hospital Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hakan Yanar, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Özkara, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Tezel ile Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Volkan Tuğcu kendi alanlarında robotik cerrahi operasyonlarının avantajlarını anlattılar.

Programın kapanışında Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak’a desteklerinden dolayı plaket armağan edildi. 3-4 Aralık tarihleri arasında Radisson Blu Vadistanbul’da gerçekleştirilen Liv Hospital Expo organizasyonu Türkiye’nin sağlıkta ne kadar kuvvetli olduğunu bir kez daha gösterdi. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir