Plastik ve Estetik Cerrahi

Bacak estetik ameliyatları

Bacak estetiği, özellikle kadınlarda, bacak görünümünün düzeltilmesi için yapılan ameliyatları kapsar. Bacak estetiği ameliyatları konusu içinde, kalın bacakların inceltilmesi, dizaltı aşırı ince bacakların kalınlaştırılması, ayak bileklerinin dolgunlaştırılması ya da çarpık bacak durumunun düzeltilmesi konuları sayılabilir.

Yaz aylarının başlamasına doğru, vücut güzelliğine verilen önem artar ve bacaklarda vücudun önemli bir kısmıdır. Bu nedenle bacakların düzgün bir görünüme sahip olması, vücut ölçüleri ile uyumlu olması örneğin sütun gibi bacaklar birçok kadının hayalini süsler. Bacakların düzgün ve orantılı ölçülere sahip olması kadın vücudunda önemli bir güzellik sembolüdür.Bacaklarında eğrilik ya da çarpıklık olan ya da bacakları oransız şekilde kalın ya da ince olan bayanlar, etek giymekten kaçınırlar ve bu durumlarını gizlemeye çalışırlar. Bazı hanımlarda, bacaklar kemik eğriliklerine bağlı olarak dışa doğru çarpık olabilir. Bazılarında ise ayak bilekleri ve badırları kalın olabilir. Özellikle yaz mevsiminde deniz kıyısında bu durumdaki kadınlar utanır ve çekinir, sonuçta mutsuz olurlar.

Prof. Dr.Kutlu Sevin
Prof. Dr.Kutlu Sevin

Bacak estetiği yöntemlerinden biri, yağ fazlalığı olan kısımlardan liposakşın ile yağ dokusunun çıkarılıp, özel işlemlerden geçirildikten sonra bacakların ince ya da yatersiz yağ dokusu bulunan kısımlarına yağ enjeksiyonu yapılmasıdır. Bacak dışa doğru eğri ise, yine yağ fazlalığı olan kısımlarda liposakşın ile yağ alınıp, bacak iç kısımlarına enjekte edilir.

Ameliyat lokal veya genel anestezi altında yapılabilir. Tabii genel anestezi heme hasta hem de cerrahın konforu yönünden tercih edilir. Ameliyat sonrasında özel bir çorap 3 hafta kadar giyilerek yağ hücrelerinin yeni yerlerine adapte olmaları sağlanır.Yağ enjeksiyonu sonrasında nakledilen yağ hücrelerinin ortalama %50-80 kadarı kalıcı hale gelir. Ancak tüm uygulamalarda, nakledilen yağ dokusunun tamamen ya da tama yakın erime riski vardır. Bu durumda belli bir süre sonra işlemin tekrarlanması gerekebilir. Bacak estetiği ameliyatı ile birlikte popo estetiği aynı ameliyatta yapılabilir.

Eğer hasta genel olarak zayıf yapıda ise, yani yağ dokusu fazlalığı yoksa bu durumda diğer bir seçenek silikon bacak protezleri ile yapılan bacak estetik ameliyatıdır. Hastanın bacak yapısı ve ölçülerine uygun boyutta seçilen silikon bacak protezi, bacak üst arka kısmında yapılan kesiden bacak içine yerleştirilir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir