Ağız ve Diş Sağlığı

Halitosis (Ağız Kokusu)

Ağız kokusu toplumda çok büyük bir sorundur. Tahmin edilenden daha yaygındır ve sosyal ortamlarda sizi ve diğer insanları çok rahatsız eder. Her dört kişiden biri, ağız kokusu sorunuyla uğraşıyor. Ağız kokusundan şikayet eden bireyler sosyal hayatlarında kendilerine olan güvenlerini kaybedebilirler. Yediğimiz yemeklerden tutun da, günlük ağız bakımımız ve genel sağlığımız gibi birçok faktör de ağız kokusuna sebep oluyor.

Dr. Dt. Ruhengiz Efendiyeva
Dr. Dt. Ruhengiz Efendiyeva

Ağız kokusuna sebep olan problem teşhis edilmeli ve sebebe yönelik tedavi uygulanmalıdır. Ağız kokusuna neden olan gıdalardan kaçınmaya ek olarak, aşağıdaki yöntemlerle ağız kokusunu azaltabilirsiniz.

*Bakteri plakları ve yiyecek artıklarını temizlemek için dişlerinizi günde en az iki defa fırçalamak ve her gün diş ipi kullanma
*Dilinizi fırçalamak. Her gece protezleri çıkarmak ve temizlemek, sabah tekrar takmak. Ayrıca her öğünden sonra hem ağızda kalan dişleri hem protezleri fırçayla temizlemek
*Ağız muayenesi ve bakımı için diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret etmek.
*Ağızdaki tüm diş çürükleri, kırık dolgu veya kron-köprü varsa tedavi edilmelidir.
*Eğer tüm bu önlemleri almanıza rağmen, ağız kokusu şikayetiniz devam ediyorsa, ağız kokusu uzmanına başvurmanız gerekiyor.
*İdealdent ağız kokusu kliniğinde Halitometre cihazı ile ölçüm yapılmakta ve kokunun kaynağı hakkında çalışmalar yapılmaktadır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir