Beslenme ve Diyet

Yapraklar Dökülürken Sağlığınız Çiçek Açsın

Sonbaharın gelmesi ile birlikte yazın o hareketliliği mutluluğu yerini, biraz durağanlaşan doğa ile birlikte size de yorgunluk ve halsizlik bırakmış olabilir. Artık tatil bitti ve çalışma dönemi başladı. Metabolizmamızın çalışma şekli değişecek . Artık uyku saatlerimizi düzenlemeli ve bedenimizde doğru gıdalar ile besleyerek kışa hazırlamalıyız öyle değil mi. Kış geldiğinde bedenimizi saran, sıcacık tutan pofidik pofidik ,kat kat lahana gibi kabanlar çıkmaya başladığına göre fazlalık yağlarda görünmez olup bir yerlere kolay saklanacaktır. Her sene aynı döngüyü yaşayıp bahar geldi hadi yaza hazırlık deyip şok diyetler yapmak zorunda değilsiniz. Şimdiden bağışıklığımızı güçlendirerek sağlıklı gripten uzak bir kış geçirmeyi hedefleyelim derim ben . Nasıl mı?

C vitamini ihtiyacını taze meyvelerden sağlayabilirisiniz. Nar, kivi, greyfurt, portakal, armut birkaç parça ceviz ile birlikte leziz olur derim.

Yürüyüşe özel zaman ayıramıyorsanız genel olarak hareketli olmaya özen gösterin. Kısa mesafelere arabanızı kullanmayın örneğin. Yada artık merdiven kullanmayı alışkanlık haline getirin. Öğle arasında yağmur çamur demeden belki 20 dk’lık bir kısa yürüyüş hem bedeninize hem zihninize gerekli oksijeni sağlar. Arabanızda spor ayakkabıları bulundurmaya ne dersiniz. Topukluları gerektiğinde giyin;)

Taze sebze mevsime göre yendiğini de ihtiyacınız olan gerekli vitaminleri almanızı sağlayacaktır.

Dr. Şebnem Güleryüz

Yeşil çay artık vazgeçilmezimiz. Günde bir fincan tüketmeniz metabolizmanızı hızlandıracaktır.

Sıcak, ılık su içmeniz önemli . Yeterince su içmenizde çok önemli!

Zencefil ve tarçın meyvelerin üzerinde kullanmaya ne dersiniz. Tatlı ihtiyacınızı baskılar.

Her gün zerdaçal tüketin. Karaciğer detoksuna yardımcı olur.

Baklagil tüketmeyi unutmayın. Haftada en az iki kez NOHUT MERCİMEK FASULYE.Bizim için çok önemli bitkisel proteinlerdir. 

Zeytinyağı olmazsa olmazımız. Şöyle ege yöresinden iyi kalitede bir zeytinyağı ile yapılan salata tüm öğünlerinizde harika olmaz mı?

Ve sonunda balık sezonu da açıldı. Lütfen hafta da en az iki gün güzel taze bir balık ızgara sofranızdan eksik olmasın.

Bal özellikle ısı değişikliği ile birlikte zayıflayan bağışıklığı güçlendirmemizde çok faydalı olacaktır. Tabii gerçek bir bal bulabilirseniz.

Yumurta ve süt içerdiği a vitamini açısından güçlü bir antioksidan olup hastalıklara karşı korunmada çok değerlidir. 

Ve sarımsak her gün bir iki diş bildiğiniz üzere en doğal antibiyotik! Ve aslına bakarsanız en önemlisi moral.. Hava biraz erken kararsa da güneşin yerini yağmur ve bulutla alsa da. Her mevsim ayrı bir duygu yoğunluğunda güzel. Çokça şükür gerek bizlere. Sağlığımıza, sevdiklerimize, işimize, gören gözümüze , başarımıza , dostlarımıza, iyisiyle kötüsüyle sahip olduklarımıza…

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir