Plastik ve Estetik Cerrahi

2024 Genital estetik trendleri

Genital estetik uygulamaları gerek vajinal gençleşme gerekse de birçok genital rahatsızlığın giderilmesinde kullanılan yöntemlerdir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları tarafından gerçekleştirilen bu yöntemler, ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemlerden oluşuyor. İşte 2024 Genital Estetik Trendleri ve uygulanan yöntemler.

Son yıllarda kadınlar tarafından rağbet gören genital estetik ameliyatları, gerek Türkiye’de gerekse de dünyada en çok tercih edilen estetik uygulamalar arasında yer alıyor. Bu alanda pek çok farklı yöntem uygulanırken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Âzer Aras Uluğ 2024 yılının genital estetik trendlerini sıraladı.

Hibrit bir yöntem olan Barbie Estetiği…

Özellikle Hollywood’da başlayan Barbie Vajina Estetiği ülkemizde de son yıllarda çokça talep edilen operasyonlar arasında yerini aldı. Barbie Vajina Estetiği tek bir cerrahi prosedür olmayıp, kadının estetik, fonksiyonel ve anatomik sorununa yönelik birçok düzeltilme prosedürü ve estetik operasyonları da içine alan hibrit bir yöntemdir. Operasyon kişiye özel ve mutlaka deneyimli Kadın Doğum Uzmanları tarafından planlanmalıdır.

Cerrahi yöntemlerden Labioplasti ve Vajinoplasti kadınların en çok merak ettiği yöntemler arasında yer alıyor.

Bu yöntemlerden, kadınların en çok merak ettiği ve yaptırmak istediği ameliyatlar arasında ilk sırayı Labioplasti yani iç dudak estetiği ameliyatı alırken, ondan sonra ise Vajinoplasti yani vajina daraltma operasyonu geliyor. İç dudak estetiğinde yani Labioplasti ameliyatında; iç dudakların sarkık, kırışık, normalden uzun, kalın, koyu renkli ve asimetrik dokuların çıkarılarak daha estetik ve hoş bir görünüme kavuşturulması hedeflenir. Labioplasti ameliyatı olmak isteyen kadınların ortak şikayeti; dar pantolon, tayt, mayo, bikini giyememe, iç çamaşırından dolgun taşan dokular ve bunların oluşturduğu rahatsızlık hissi, bisiklete – motora binememe, idrar yaparken bacaklarının içlerine doğru işeme, kaşıntı, sık vajinal enfeksiyon, mantar enfeksiyonu ve sık idrar yolu enfeksiyonu geçirme, cinsel ilişkide ağrı, cinsel birleşme sırasında uzun fil gibi kulakların yani labiumlarını tutmak zorunda kalmaları ve cinsel özgüven kaybı gibi sorunlardır.

Vajinoplasti yani vajina daraltma ameliyatı ise vajinanın yaşlanma, menopoz, normal doğumlar, jinekolojik müdahaleler sonrası esneyerek genişlemesini düzeltmeye yönelik yapılan işlemlerdir. Kadınlar cinsel ilişkide hissizlik, penisi kavradığını hissedememe, partnerinin penisini kaybolmuş gibi hissetmesi, vajinada bolluk hissi, bel ağrısı, kasık ağrısı, cinsel ilişki sırasında gaz sesi çıkması, sık vajinal enfeksiyon geçirme gibi şikayetlerle kliniğimize başvurmaktadırlar.

Orgazm Aşısı ve PRP uygulamaları yılın EN’leri arasında.

Zamanla vajina esnekliğini yitirmekte, kollajen kaybetmektedir. Bu yaşlanma süreci genetik yapı, beslenme, sigara ve alkol kullanımı, spor gibi aktivitelerden etkilenir. Kadın aynı zamanda vajinal doğum yaşamışsa, travmatik, zor, uzun süren, kilolu bebekler, üst üste sık doğumlar yaptıysa işte o zaman vajinanın anatomik yapısında bozulmalar meydana gelir. Yani vajinanın akordeon gibi katlantılı yapısı zamanla açılır ve düzleşir. Ayrıca vajina duvarın altında bulunan bağ dokusunun da zamanla zayıflamasıyla ön duvardan idrar kesesi, arka duvardan bağırsaklar ve yan duvarlarda vajinal genişlemeler meydana gelir. Kadın cinsel ilişki içindeyken penis penetrasyonu sırasında ön duvar penise yeterince temas etmediği için vajinal orgazma ulaşmakta güçlük yaşıyor. Bu amaçla ön duvara uygulanan vajinal karbondioksit lazer, PRP ve dolgu maddeleri vajinanın hem daralmasını sağlar, hem de vajina ön duvarının penisin git gel hareketi sırasında yüzey temas alanını artırdığı için kadının vajinal orgazma ulaşmasını kolaylaştırıyor. Kısacası yüzey alanını büyütür ve genişletirsek kadın orgazma daha kısa sürede ve kolay ulaşıyor. Yaşadığı orgazm daha tatmin edici, daha doyurucu ve daha güçlü oluyor. G noktasının dolgu maddeleri ile büyütülmesi/ şişirilmesi, kadının yaşadığı orgazmın daha kaliteli ve daha uzun süreli olmasını sağlıyor. Penis bu bölgeye rahatça temas ediyor ve orgazm olmayı, kadının orgazma kolay ulaşmasını ve çoklu orgazm yaşama ihtimali artırıyor.

Klitoris estetiği ile hem genital gençleşme hem mantar ve idrar yolu enfeksiyonlarından kurtulmak mümkün!

Kadının cinsel haz organı olan klitorisin üzerindeki veya labiumlardaki (iç dudaklar) fazladan olan deri katlantıları cinsel ilişki sırasında klitorisin üstünü kapattığı için cinsel uyarılmayı engelleyebiliyor. Bu şekilde de kadının orgazma ulaşmasını zorlaştırabiliyor. Ayrıca bu deri katlantılarının arasında bakteri ve mantar rahatlıkla yerleşebiliyor. Bu bakteri ve mantarlar nemli bir alanda çoğalıp üreyebiliyor ve kadında enfeksiyon oluşturabiliyorlar. Bu hastalar sık sık vajinal mantar ve idrar yolu enfeksiyonu geçiriyorlar. Çünkü bu organlar birbirleriyle çok yakın komşuluk içindedirler.
Ayrıca iç çamaşırı giydiklerinde rahatsızlık hissediyorlar. Sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kalıyorlar. Cinsel hayatlarında orgazm olma güçlükleri yaşıyorlar. Tayt, mayo, bikini giyerken problem yaşıyorlar. Bu gibi durumlarda uygun hastalarda Klitoris Estiği gündeme gelebiliyor. Bu işlem estetik ve hoş görünme amacı ile yapılmakla birlikte bahsettiğim sağlık sorunlarının çözülmesine de katkı sağlamaktadır.

Lazerle Vajina Daraltma

Ameliyatsız vajina daraltma yöntemlerinden olan Lazerle vajina daraltma işlemi, vajinanın tüm kanalı boyunca, çepeçevre lazer atışlarıyla yeniden sıkılaştırılması ve gençleştirilmesini sağlanmaktadır. Lazerle vajina daraltma yöntemi ile kadının cinsel hazzının arttırılması, orgazma daha kolaylıkla ulaşması ve orgazmı daha yoğun yaşaması da ek olarak sağlanır.

Lazerle Vajina Gençleştirme

Ameliyatsız bir yöntem olan Lazerle Vajina gençleştirme işlemi, vajinanın doğal yapısı olan ruga yapısını eski haline getirmek ve yeniden yapılandırmak için uygulanan işlemlerin tamamına verilen bir isimdir. Bu işlemler, gerek cinsellikte gerekse doğal flora için gerekli olan sağlıklı floranın canlandırılması sağlar ve en önemlisi vajinayı gençlik formuna çevirerek daraltır.

Lazerle Vajina Sıkılaştırma

 Birçok kadın vajina genişleme ve vajina bollaşma problemi yaşamaktadır. Vajinada zamanla oluşan, zor doğumlar, kürtajlara bağlı oluşan ve geçirdiği hastalıklara bağlı oluşan genişlemeler kadının cinsel hayatını olumsuz yönde etkilemektedir. Karbondioksit lazerle vajina sıkılaştırılır ve bu problemlerin ortadan kaldırılması amaçlanmaktadır. Lazerle vajina sıkılaştırma, ağrısız, acısız dikişsiz, cerrahi riskler barındırmadığı için sıklıkla tercih edilen ve oldukça başarılı sonuçlar veren yöntemlerdendir. Vajina sıkılaştırma sırasında, vajinanın gençleşmesi ve daraltılması da sağlanır. Kişilerin cinsel yaşamları keyifli hale gelir.

Lazerle Genital Renk Açma

Dış genital alanlarda, vulvada, dış dudaklarda, perinede ve kasıklarda tüylerin alınma yöntemlerinden sıcak ağda, lazer epilasyon, kilo, sistemik hastalıklar ve kullanılan hormon ilaçları bu bölgenin zamanla kararmasına ve lekelenmesine neden olmaktadır. Lazerle bu bölgenin renk açma ve beyazlatma tedavileri oldukça yüz güldürücü ve başarılı sonuçlar elde etmemizi sağlar.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir