Sağlık Haber

Halide’nin dünyasına renk katalım

Gökyüzünün mavisinden, ağaçların yeşiline, gökkuşağının tüm renklerinden evinin duvarlarının pembesine kadar hayatın her rengiyle yeni tanıştı Halide Nur.

Annesini, babasını, kardeşlerini hatta aynadaki kendini birkaç ay önce gördü.

LÖSEV’in sosyal destekleri ile hayata tutunmaya çalışan Halide’nin dünyasına şimdi birlikte renk katmanın tam zamanı.

Ankara’da ikamet eden 6 nüfuslu bir ailenin 4 yaşındaki ortanca çocuğu minik Halide.

Görme engeli emekleme dönemini yaşadığı 8. ayında ailesi tarafından anlaşılan bir çocuk. Tahlillerle, testlerle bebekliği geçen, 2 yaşında “Nöroblastom Kanseri” teşhisi konan bir çift minik gözün sahibi Halide Nur…

Günlük işçi olarak çalışan baba geçim mücadelesini bir yana bırakıp 2 gözünde de tümör olan çocuğu Halide ile onkoloji, anestezi, MR radyasyon, kemoterapi koşuşturmasına 2018 Kasım ayında başladı. 

Bir hastane çıkışında da yolları LÖSEV, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı ile kesişti. O günden bu yana aile LÖSEV’in sosyal destekleri ile hayata tutunurken, Halide’nin gözleri tedaviye olumlu yanıt vermeye başladı. Şimdi yavaş yavaş görmeye başlayan, merceklerinin oturmasını bekleyen Halide’nin dünyasını LÖSEV olarak siz değerli gönüllü ve bağışçılarımızın destekleriyle renklendirmeye çalışıyoruz.

LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya ÜNVER ve Sosyal Hizmetler ekipleri Halide’nin evine yaptıkları ziyaret ve inceleme sonucu 5 bin TL sosyal destek vermeyi uygun gördü ve maddi yardım geçtiğimiz hafta aileye teslim edildi.

Binlerce çocuğumuzdan biri olan Halide’nin dünyasını aşağıdaki video ve görsellerle sizinle paylaştık.

LÖSEV’e her zaman ki desteklerinizle siz değerli basınımız da çocuklarımızın dünyalarını renklendiriyorsunuz.Desteğinizi bekliyor, çocuklarımızın sevgilerini sunuyoruz…

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir