Kadın Hastalıkları

Regl Sancısına iyi gelen 5 kurtarıcı besin

Regl dönemi kadınlar için hem fizyolojik hem de psikolojik açıdan zor geçen bir dönemdir. Regl döneminin en tatsız yanlarından biri sancılardır. Bu dönemde sağlıklı beslenmenin önemi büyüktür ve doğru beslenme ile bu etkileri daha aza indirebilirsiniz. Türkiye’nin ilk dijital kadın asistanı Pepapp, regl sancısının sebeplerini araştırdı ve regl sancısına iyi gelecek yiyecek ve içecekleri kadınlarla paylaştı.

Regl sancıları kadınların günlük yaşamına en çok etki eden tarafıdır. Kadınların bir çoğu bu dönemde bu ağrıları yaşamaktadır. Bu sancılar genellikle karnın alt bölgesinde ağrılı kas krampları şeklinde hissedilir. Bazen hafif geçer, bazense oldukça yoğun olur. Regl ağrıları rahim duvarındaki kasların sıkışmasıyla oluşur. Bu kasılmalar sırasında rahme giden kan ve oksijen azalır ve böylece ağrı hissedilir. Yine bu kasılmalar devam ederken rahim, prostaglandin adı verilen kimyasallar ortaya çıkarır ve bunun sonucunda ağrılar şiddetlenebilir.

Peki, regl sancısına ne iyi gelir? Türkiye’nin ilk dijital kadın asistanı Pepapp; bu dönemi daha rahat geçirmeleri için 5 kurtarıcı besini kadınlar için sıraladı.

Muz: Hem lezzetli hem de yararlı bir meyve muz. Kramplarını hafifleten besinlerin başında o var. Kasların gevşemesini sağlıyor ve seni hissedilir derecede rahatlatıyor. Çünkü muz tam bir magnezyum kaynağı.

Limon ve portakal: Limon ve portakal C vitamini kaynakları oldukları için sana gerekli. Regl süresince kan kaybedersin. Bu da demir kaybetmek demektir. Demirin vücuttaki emilimi için de C vitamini gerekir.

Somon ve ton balığı: Somon ve ton balığı yağlı balıklardır ve bu da Omega-3 yağı kaynağı oldukları anlamına gelir. Bu muhteviyatları sayesinde de regl şişkinliğine ve sancılarına iyi geldikleri biliniyor.

Bitter çikolata: Bitter çikolata, çikolataların en sağlıklısı. Çünkü yüksek oranda kakao içeriyor. Serotonin salgılamana neden olduğu için de regl dönemlerinde seni stresten uzaklaştırıyor. Tatlı ihtiyacını gidermesi de cabası.

Papatya çayı: Regl ağrılarını hafifleten etkili bir çay varsa o da papatya çayı. Papatya çayı sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi ile dinlendiriyor, ağrılarını dindiriyor. İçine atılan küçük bir parça taze zencefille birlikte ağrılara karşı birebir.

Kullanıcısını çok iyi tanıyan, onun istek ve ihtiyaçlarını dikkate alan, ona özel tavsiye ve mesajlarıyla gününü güzelleştiren Pepapp’tan regl dönemi ile ilgili en doğru ve sağlıklı bilgilere ulaşabilirsin. Bunun gibi hayatını kolaylaştıracak ve renklendirecek pek çok makaleyi Pepzine’den takip edebilirsin. Pepapp’ın kullanıcı dostu ve keyifli özellikleri bununla da bitmiyor.

Uygulama içindeki PepLand, PepStore gibi alanlarıyla dolu dolu zaman geçirmeni, eğlenirken kazanmanı sağlıyor. PepBox isimli kutu aboneliği ile her ay düzenli olarak en popüler ve kullanışlı ürünleri, mutluluk kutuları aracılığıyla seninle buluşturuyor. Pepapp, tüm bu yönleriyle 2015’ten beri kadınların severek kullandığı ve tercih ettiği bir uygulama. Onların en iyi arkadaşı.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir