Gebelik ( Hamilelik ) Tüp Bebek

“Embriyo yapıştırma” ile gebelik şansı

Embriyo glue (Embriyo Yapıştırıcısı) yöntemi, tüp bebek tedavisinde başarı oranını artırıyor ve embriyonun rahime “yapışarak” tutunma şansını artırıyor. Yöntem, özellikle de birkaç başarısız tüp bebek tedavisi geçirmiş olan ya da 39 yaş üstü anne adayları için avantajlar sağlıyor. İşte “Embriyo Yapıştırıcısı” yönemi ile ilgili en çok merak edilen soru ve cevaplar…

1) Embriyo glue yöntemi nedir?

Tüp bebek tedavi sürecinde embriyo transferi en kritik ve hassas aşamadır. EmbryoGlue, embriyo transferi sırasında kullanılan ve embriyonun rahime yerleşmesini destekleyen, bilimsel olarak kanıtlanmış bir protokoldur.

2) Nasıl uygulanır? Yöntem nasıl işliyor?

EmbryoGlue, embriyo yerleşmesi esnasında rahimde yüksek oranda bulunan ve embriyonun yerleşmesini destekleyen bir protein olan Hyaluronan’dan zengin bir içeriğe sahiptir. Rahim içinde bulunan hyaluronan miktarı değişkendir ve embriyo yerleşmesinin olacağı gün anlamlı derecede yükseldiği yapılan çalışmalarla gösterilmiştir. EmbryoGlue’da yüksek miktarda bulunan hyaluronan rahimdeki mikroçevreyle uyum sağlayarak embriyo yerleşmesini kolaylaştırmaktadır.

Uygulanması çok basittir. Rahime transfer edilecek embriyo/embriyolar yaklaşık 30 dakika EmbryoGlue’da bekletilir ve bu sıvı içerisinde transfer işlemi gerçekleştirilir. Bu yöntemle rahime transfer edilen embriyoların hyaluronan sentezi arttığından rahime tutunmaları için destek sağlanmış olur.

3) Kimlere uygulanır, ne zaman gerek duyulur?

Bu yöntem özellikle tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan hastalarda, anne yaşının 39’dan büyük olduğu durumlarda ve yumurta ve/veya sperme bağlı embriyo kalitesinin iyi olmadığı durumlarda kullanılmakta ve anlamlı bir şekilde başarı sağladığı görülmektedir.

4) Avantajları neler?

EmbryoGlue, embriyonun anne rahmine tutunmasını ve gebelik oluşumunu kolaylaştırmakta ve sonuç olarak da eve bebek götürme şansını arttırmaktadır.

5) Başarı oranı yüksek mi?

Yapılan bilimsel çalışmalar göstermiştir ki EmbryoGlue gebelik oranlarını anlamlı bir şekilde arttırmaktadır. Buna ek olarak düşük riskini ya da hamilelik komplikasyonlarını arttırmadığı gösterilmiştir. Çalışmanın sonucunda tüm araştırıcılar hiçbir olumsuz etkisi olmadan sadece gebelik oranlarını arttırdığı sonucunda hem fikir olmuşlardır.

6) Embriyo Yapıştırma Yönteminin yan etkisi var mıdır?

Herhangi bir yan etkisi yoktur.

7) Embriyo Glue yöntemi ne kadar zamandır uygulanıyor?

Embriyo Glue yöntemi yaklaşık 10 senedir kullanılmakla birlikte son yıllarda yapılan detaylı çalışmalarla etkinliği bilimsel olarak da kanıtlanmıştır.

8) Embriyo Glue yöntemi hamile kalma şansını ne kadar artırıyor?

Embriyo transferi için özel tasarlanmış bir medyumun başarıyı arttıracağı bilimsel bir gerçektir. Hyaluronan’ın implantasyon başarısını, klinik gebelik oranını ve bunlara ek olarak da canlı doğum oranlarını anlamlı derecede arttırdığı bilimsel olarak detaylı bir şekilde gösterilmiştir. Bu yöntemle hamile kalma şansı yaklaşık olarak %25 oranında artmaktadır. Bu, oldukça yüksek bir katkı.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir