KBB (Кulak Burun Boğaz)

Kepçe kulak nedir ?

Farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen ve farklı yöntemlerle tedavi edilen kulak kepçesi şekil bozuklarının tümüne halkımız arasında “Kepçe Kulak” denmektedir.

Kepçe kulak , görevi dış dünyadaki ses dalgalarının toplanarak orta ve iç kulağa iletilmesini sağlamak olan kulak kepçesinin şekil bozukluğu veya kafa ile yaptığı açının normalden büyük olmasıdır.Kulak kepçesi kıkırdak yapısındadır ve kendine özgü bir şekli vardır.

Op. Dr.A. Emre İlhan
Op. Dr.A. Emre İlhan

Bu durum insanları çocukluktan itibaren psikolojik olarak etkilemekte ve özellikle çocukluk çağında bu kişilerin ilerideki yaşamlarını da etkileyebilen sosyal problemlere neden olabilmektedir.Çocuklar “Kepçe Kulak” lı olan akranlarına karşı gerçekten çok acımasız olabilmektedir.

Bu yüzden bu durum aslında göründüğünden daha büyük bir problemdir.Bana kepçe kulak şikayeti ile başvuran hastalarımdan sıklıkla çocukluk çağında maruz kaldıkları alayları ve ergenlikte yaşadıkları sorunları üzülerek öğreniyorum.

Kepçe kulak düzeltme ameliyatları için bu güne kadar bir çok yöntem geliştirilmiş ve sonuçları oldukça iyi ameliyatlardır

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir