Sağlık Haber

Sağlık çalışanları hariç “Kavimler Göçü”

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), pandeminin başından bu yana salgının kontrolünün sadece sağlık alanında atılan adımlarla olmayacağını, sosyal ve ekonomik destek alamayan toplumların salgını yönetemeyeceğini anlattı. Bu süreçte sağlık çalışanları, pandemi döneminde en çok “sizi alkışlıyoruz” ve çıkan her izin genelgesinde ise “sağlık çalışanları hariç” ibaresi ile karşı karşıyaydı.

AHEF 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, toplumun tam kapanmayı kavimler göçü olarak özelikle de turizm beldesi olan yerlere gitmek olarak algılamasının son derece üzüntü ve dehşet verici olduğunu dile getirdi. “İnsanların akınlarla sayfiye yerlerine, memleketlerine gitmesi ölen, hasta olan, izne çıkamayan, çocuğunu göremeyen, her seferinde siz hariç denilerek insani hakları engellenen sağlık çalışanları açısından bakıldığında “biz bunun için mi ölüyoruz” cümlesi ile karşılandığını herkesin bilmesini isteriz. Biz neden 3 hafta kapandık? Amacımız tatil yörelerinde, memleketimizde ailemizle-dostumuzla eğlenmek ve iyi zaman geçirmek miydi? Bunun salgının bitmesi bitirilmesi noktasında hiç bir faydası olmayacağını herkes bilmeli.”

Herkesten beklentimiz, ölen meslektaşlarımıza saygı duyuyorsanız lütfen buna son verin diyen Dr. Eryazğan, “Toplumun bir parçası sağlık çalışanları olarak sosyal ve mali yönden desteklenmediğinizi çok iyi biliyoruz ama bunun suçlusu biz değiliz, cezasını da ölerek çekmek istemiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz son 3 günde yaşanan tam açılma, tam kaynaşma, kavimler göçünde olan herkese 10 gün sonra PCR yapılıp pozitif vakalar yurtlarda karantina altına alınmalı. En çok gidilen 10 ilde sıkı denetimler yapılmalı yoksa bu korku filminin sonu gelmeyecek” dedi.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir