Bebek ve Çocuk

Bebeklerde vitamin ve mineral desteği için tahıllı kaşık mamaların önemi?

Hassas bir bünyeye sahip olan bebeklerin sağlıklı bir şekilde beslenmesi, büyüme çağında oldukça kritik bir rol oynuyor. Uzmanlar dengeli ve sağlıklı beslenme rutinini kazanan bebeklerin, gelecek yaşlarında da metabolizmalarının olumlu bir yönde etkilendiğinin altını çiziyor. 

Bebeğin kazandığı sağlıklı beslenme alışkanlığının önemine değinen Prof.Dr.Ferhat Çekmez ‘’Özellikle 6-36 ay arasındaki bebeklerin ek gıdaya geçiş döneminde vitamin ve mineral bakımdan zengin tahıl içerikli mamalarla beslenmesi, sağlıklı bir şekilde gelişimlerini sürdürmesinde de önemli bir yer ediniyor ’’dedi. 

Bebeklerin geleceğe sağlıklı bir şekilde adım atması ve tat duyusunun kuvvetlenmesinde tahıllı kaşık mamalar ön plana çıkıyor. Doğal olmasının yanında vitamin ve mineral değeri yüksek olan tahıllı mamalar ek gıdaya geçiş döneminde bebek beslenmesinde sağlıklı bir programın oluşmasında ihtiyaç duyulan ana desteklerden biri olarak biliniyor. 6. aydan itibaren bebeklerin sağlıklı yaş almasına yardımcı olan tahıllı kaşık mamaların içeriğindeki lif kaynağı da sindirim sistemlerinin dengelenmesinde önemli bir paya sahip oluyor. 

‘’6.aydan itibaren görülmeye başlanan vitamin ve mineral eksikliklerine dikkat! ’’ 

Sofra besinlerine ek olarak tamamlayıcı besinlerden de destek alınmasının önemini vurgulayan Prof. Dr. Ferhat Çekmez şunları ifade etti ‘’Bebeklerin genelde 6.ayından itibaren görülmeye başlanan vitamin ve mineral eksikleri, sağlık problemlerinin de önüne açıyor.  Bu açıdan baktığımızda bebeklerin en hızlı büyüme dönemlerinden biri olan 6-36 ay arasında vitamin ve mineral bakımından zengin içeriklerle sağlıklı bir beslenme alışkanlığını kazandırmak çok önemli…Bu yaşlarda vitamin ve mineral gereksinimlerinin besinlerden yeterli bir şekilde alınmaması durumunda lif açısından da zengin olan tahıllı kaşık mamalar, hassas bir bünyeye sahip olan bebeklerin metabozlizmasını normal fonksiyonlarını korumasında da oldukça etkili bir çözüm sunuyor.

Beslenme Piramidinde Tahılların Önemi 

Bebeklerin besin piramidinde geniş bir alanı kapsayan tahılların besleyiciliği ve doyurculuğu bebeklerin besinsel ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılamasına yardımcı olduğunu belirten Prof. Dr. Ferhat Çekmez ayrıca ‘’ Bebeklerin damak zevkini de geliştirmede ve ayına uygun bir şekilde büyümesine destek olan tahıllı kaşık mamalar, enzimatik hidroliz yönetemiyle üretildiğinde özellikle hazımsızlık problemlerinin çekilmemesinde ve kaliteli bir uyku uyumasında büyük bir önem teşkil ediyor.  Bebeklerin sofra yemeklerine artı olarak onlara özel olarak geliştirilen beslenme formülleri sayesinde bebeklerin beslenme programları da zenginleşiyor, geleceğe sağlıklı adım atmalarının önü açılıyor’’dedi. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir