Dermatoloji – Cilt Hastalıkları

Göz çevresinde morluk ve torbalanma neden olur?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Bilge Ateş konu hakkında bilgiler verdi.

Göz çevresi ince ve hassas deri yapısı nedeniyle yüzümüzde en çok problem yaşadığımız yerlerin başında gelir.

1. Göz çevresi, yüzümüzdeki kırışıklıkların genellikle ilk meydana geldiği bölgedir. Göz altının ince ve hassas yapısına uygun nemlendiricilere, 20’li yaşlarda başlamak gerekir. Ayrıca oturmuş kaz ayağı kırışıklarını düzeltmek için botoks ve vitamin enjeksiyonları cildin onarılmasında önemlidir.

2. Göz altı morluğu Türk toplumunda sık görülen ve çoğunlukla tedaviye erken yaşlarda başlanması gereken bir problemdir. Göz altı morlukların temel sebepleri göz altı derisinin inceliği, göz altı bölgesinde volüm eksikliği, göz altı damarlarının belirgin olması ve alerjik yapılı kişilerde küçük yaşlardan beri göz ovalamaya bağlı oluşan pigment birikimleridir. Bu durumlarda göz altı bölgesine yapılan vitamin enjeksiyonlarıyla deri kalınlaştırır, pigmentler antioksidan içerikleriyle azaltılıır ve damarların deri altıda görünürlüğü azalır. Volüm eksikliği durumunda ek olarak uygulanan göz altı dolguları, daha sağlıklı bir göz altına sahip olmamızı sağlar.

3. Göz altı torbalanmaları genetik yapıya ve yaşa bağlı olarak göz altı bölgesindeki doğal yağ padlerimizi kaybetmemiz, yağ padlerimizn yer çekimiyle sarkması ve fıtıklaşması ayrıca göz altı derisinin elastikiyetini kaybetmesi sonucu oluşmaktadır. Kesin çözümü cerrahi tedavidir. Ancak cerrahi istemeyen hastalarda iç yanak ve göz altına uygulanan dolgular, daha sağlıklı bir görünüme kavuşmamıza yardımcı olur. Ayrıç göz çevresindeki elastikiyetini kaybetmiş deriyi beslemek ve bozulmuş dolaşımı düzenlemek için vitamin enjeksiyonları yapılabilir. Uygun göz çevresi kremleri de tedaviye yardımcıdır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir