Ağız ve Diş SağlığıPlastik ve Estetik Cerrahi

Dişeti estetiği ve depigmentasyon tedavisi

Dişetlerinde. özellikle esmer insanlarda. Dişeti epiteli dediğimiz üst dokuda melanosit adı verilen hücrelerin yoğun birikimine bağlı olarak koyu kahverengi siyah renkleşmelere pigmentasyon denir .Özellikle üst ve alt çenelerin ön bölgelerinde lokalize veya yaygın olarak görülür. Asllında bir hastalık olarak tanımlanmasa da estetiği ciddi olarak bozan bir görüntü bozukluğudur.ve çoğu insanda estetik huzursuzluk nedenidir.

Uzm. Dr. Dt.Güngör Karagözlü
Uzm. Dr. Dt.Güngör Karagözlü

Dişetlerinde ince ve kalın olarak sınıflandırabileceğimiz iki tip biyotip vardır .İnce biyotipe sahip insanlarda depigmentasyon tedavisi alttaki kemiğin açılmasına yol açabileceğinden sorun yaratır . Kalın biyotipi olan dişetlerinde. Pigmente dokular uygun bir şekilde bu iş için özel aletlerle ortadan kaldılrılıp üstü periodontal pat adını verdiğimiz bir geçici örtü ile örtülür.Bir hafta sonra bu pat çıkarılır ve ortaya pespembe güzel görünüşlü yeni dişetleri ortaya çıkar.

Bu işlem topikal sprey anestezisini takiben lokal anestezi altında yapılır tedavi sonrası ciddi bir ağrı ve sorun olmaz sadece acı ve ekşi gıdalar yenmemesi önerilir .

Güzellik görenin gözündedir diyor sağlıklı estetikli günler diliyorum Dr.Güngör Karagözlü Dişeti hastalıkları ve Cerrahisi uzmanı.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir