Kadın Hastalıkları

Vajinismus Kader Değildir

Vajinismus kadının ilişki sırasında korkularından dolayı kendini kötü hissetmesi ve sıkması ile kendini gösteren cinsel ilişkiye girememe durumudur.

Çocukluk döneminde çok titiz yetiştirilen veya cinsel ilişki ve erkekler konusunda korkutulan baskı altında yetiştirilen kadınlarda sıklıkla gözlenmektedir .

Op. Dr. Murat Erdemir
Op. Dr. Murat Erdemir

Vajinismus tedavisi basit can yakmayan yüksek başarı oranı olan yaklaşık 10 gün içinde tamamlanan bir tedavidir . Tedavi süresince kadının eşinin gelmesine gerek yoktur ama son seansta çiftlerin birlikte gelmeleri gerekmektedir .

Eğer bir çift evlendikten sonra 1 – 2 ay içerisinde tam cinsel ilişkiye giremediği ise mutlaka vajinismus konusuyla ilgilenen bir kadın doğum uzmanına başvurması gerekmektedir .

Bazı kadınlar korkularından dolayı bu konuda görüşmeye bile gelmeyi reddedebilir . Bu çok yanlış bir düşüncedir . Çünkü çift basit bir tedavisi olan bu hastalığı yenme sürecinde zaman kaybediyor demektir .

İlerleyen zaman içerisinde tedavi edilmediği zaman erkeklerde de motivasyon kaybı ve buna bağlı cinsel isteksizlik ve ereksiyon ( sertleşme ) problemine sıklıkla vajinismuslu kadınların eşlerin de rastlanmaktadır .

Cesaretinizi toplayın .

Mücadelenize başlayın .

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir