Sağlık Haber

Airbus, Hindistan’a Covid-19 mücadelesinde desteğini arttırıyor

Airbus, Hindistan’ın Covid-19 krizi ile mücadelesine verdiği desteği ikiye katlayarak Hindistan Kızılhaç Derneği’ne (IRCS) 36 tondan fazla ek tıbbi malzeme yardımı sağladı ve hem yurt dışından hem ülke içinden malzeme taşımak için insani yardım uçuşları gerçekleştirdi.

Airbus, oksijen santralleri, solunum cihazları, oksijen konsantratörleri, BPAP solunum makinaları ve mobil yoğun bakım üniteleri sunarak, Hindistan’ın ikinci Covid-19 dalgasıyla mücadelesinde küresel insani çabalara katkısını daha da artırıyor. Bir A350 test uçağı, Çarşamba günü Airbus’ın Fransa Toulouse kentindeki merkezinden oksijen konsantratörleri ve solunum cihazlarından oluşan dağıtımın bir kısmını teslim etti. Kalan malzemeler, Hindistan’dan temin edilmektedir.

Bu misyon, Airbus’ın ülkeye verdiği desteklerin ikinci dilimini oluşturuyor. Şirket, Hindistan’daki Fransız Büyükelçiliği ile işbirliği içinde 28 tonluk bir dağıtım kapsamında sekiz büyük oksijen jeneratörü, solunum cihazları, elektrikli enjekte pompası, antibakteriyel filtreler ve solunum devrelerinin teslimatını gerçekleştirmişti. Malzemelerin çoğu yerleştirildi ve Hindistan’da yüzlerce insanın hayatını kurtarmaya yardımcı oluyor.

Airbus Hindistan ve Güney Asya Başkanı ve Genel Müdürü Rémi Maillard, “Airbus dayanışma içinde verdiği hizmetlerle Hindistan’ın arkasında duruyor. Burada odak noktamız sadece çalışanlarımız, müşterilerimiz ve ortaklarımızı desteklemek değil aynı zamanda Hindistan’da mümkün olduğunca çok insana yardım sunabilmektir” dedi.

Airbus’ın en son katkısı olan iki oksijen jeneratörü tesisi, 250 oksijen konsantratörü, 30 solunum cihazı, 100 solunum makinesi ve 4 adet mobil yoğun bakım ünitelerini içerir. Airbus, ekipmanların sorunsuz bir şekilde yerleştirilmesini sağlamak için Hindistan Hükümeti ve Hindistan Kızılhaç Derneği ile birlikte çalışıyor.

Buna ek olarak, Airbus Foundation, Avrupa’dan yardım malzemelerinin taşınması ihtiyacını desteklemek için uluslararası ve Hindistan STK ortaklarıyla temas halindedir. Airbus Foundation ayrıca Hindistan’da yardımları güvenle ulaştırmak için helikopter uçuş saatlerini güvence altına aldı. Maillard, “Kriz hala devam ediyor ve desteğin önümüzdeki aylarda da yönetilmesi gerekli. Hindistan’da STK ortaklarımız, krizin geçim kaynakları ve çocuk eğitimi üzerindeki etkisini değerlendiriyor. Airbus, yeni zorluklar ve ihtiyaçlarla başa çıkılabilmesi için desteğini sürdürecek ve genişletecek” dedi.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir