Akapunktur

Akupunktur İle Zayıflama Tedavisi

Günümüzün en önemli sağlık sorunlarından biri fazla kilolar ve obezite maalesef. Obezite psikolojik sorunların yanı sıra pek çok fiziksel rahatsızlığa da sebep olabileceğinden acil olarak önlem alınması gereken bir sağlık sorunudur.

Akupunktur toplumumuzun büyük bölümünü etkileyen bu probleme çözüm sunmakta. Akupunktur organizmanın kendi kendini tedavi ettiği bir metottur.

Uzm. Dr. M. Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M. Fatih Somuncu

Akupunktur, elektromanyetik kanalları (meridyenleri ) uyararak bağışıklık sistemi hücrelerini güçlendirir ve ağrı giderici kimyasalların salınımını arttırır. Vücutta birçok mekanizmayı kontrol eden hipotalamus ile hipofiz bezini uyararak etki eder.

  • Tedavi süreci nasıldır?

Hastanın kilo durumuna ve kilo verme sürecine göre seans sayısı belirlenir. Akupunktur uygulanma nedenine göre; vücut akupunkturu, kulak akupunkturu olmak üzere ayrılır. Hastalığın çeşidine göre bazı durumlarda tek bölgeye bazı durumlarda kombine olarak birden çok bölgeye uygulanabilmektedir.

Obezite de önce genel vücut akupunkturu sonra da seanslarda kulak akupunkturu yapılır. Amaç metabolizmayı hızlandırmak, genel açlık kontrolünü sağlamak, şeker ihtiyacını baskılamak ve aç kalındığında oluşan el ayak titremelerini, ağız kuruluğunu gidermektir. Aynı zamanda psikolojik rahatlama sağlamaktır.

Vücut akupunkturunda baş, boyun, kol ve bacaklar, el ayak gibi vücudun çeşitli bölgeleri kullanılır.

Vücudumuzda belirli akupunktur noktalarına iğneler sayesinde yapılan uyarılarla organizmanın hemen hemen her yerine ulaşabilecek haberler iletilmektedir. Bu iletişim akupunktur noktasını oluşturan hücrelerden lokal hücresel uyarıların sinir terminallerine ve son olarak beyine ulaşır. Beyin de bu uyaranı gerekli organlara taşır ve enerjisini düzeltir. Dolayısıyla sorun ortadan kalkmış olur.

Akupunktur ile zayıflama yönteminde de diğer zayıflama yöntemlerinde olduğu gibi hedeflenen kilolar verildikten sonra tekrar eski beslenme alışkanlıklarınıza dönmemeli, akupunktur seanslarını giderek azaltarak belli dönemlerde tekrar ettirmelisiniz. Ancak bu şekilde kilo verme durumu kalıcılığını korur.

Zihni temizlemeden bedeni temizlemek pek mümkün olamayabilir. Aynı zamanda ilave başka yöntemler eklenir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı