KBB (Кulak Burun Boğaz)

Bir burun estetiğinden beklenmesi gereken 3 şey;

Bir Burun Estetiğinden beklenmesi gereken 3 şey;

1-Estetik yönden sizi tatmin eden bir sonuç; Burun estetiği düşünen çoğu insan bunu estetik bir beklenti ile ister. Yeni burun yapınızı bir modelin , aktör-aktiristin veya bir yakınınızın burnu şeklinde olmasını isteyebilirsiniz, fakat sizin için uzun vadede memnuniyet yaratacak ve başkaları tarafından anlaşılmayacak bir burun, yüzünüzle uyumlu , doğal görünümlü olması ile mümkün olabilir.

2-Burnun asıl fonksiyonunu unutmayalım !! Rahat bir nefes; Burnumuz aldığımız havayı temizler, nemlendirir, ısıtır ve hızlandırarak akciğerlere uygun hale getirir. Burun estetiği ameliyatları burun pasajını bir miktar tıkadığı için nefes alma ve horlama problemleri oluşturabilir. Bu nedenle burun içi septoplasti ve konka radyofrekansı gibi işlemlerle yeni burun yapısına uygun hale getirilmelidir. Ve nefes alma fonksiyonu bozulmamalıdır.

Op. Dr. Bülent KOÇ
Op. Dr. Bülent KOÇ

3-Uzun vadede sorunsuz bir Estetik Ameliyat; Burun yapısını bir bina yapısına benzetebiliriz, kolonlar ve temel yapılarıyla oynayıp zayıflatmamak gereklidir. Kıkırdak ve kemik yapısı çok zayıflatılır ve inceltilirse zamanla burun hem kendi ağırlığını taşıyamaz, hemde yerçekimi ve yaşlanmadan dolayı olan etkilere karşı koyamaz. Uzun vadede şekil bozuklukları, çökmeler ve nefes alma problemleri gerçekleşir. 6 ay değil 6 yıl memnun olacağınız bir burun olmalıdır. Bu da koruyucu ve destekleyici burun operasyonlarıyla mümkün olur. Kemik yapısı mümkün olduğu kadar kırılmadan törpülenerek düzeltilmeli ve kıkırdak yapılarla güçlendirilmelidır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir