Psikiyatri – Ruh Sağlığı

Bitmeyen Umutlarınız Olsun

Her son yeni bir başlangıçtır..

Her şeyin bir sonu vardır.. Günün sonu, haftanın sonu, beklediğin sıranın sonu, kitabın sonu ve yılların sonu vardır. Ve bir yenisi alır bitenin yerini..

2019’un son haftası ve son günündeyiz. Şu son günlerde çoğumuz bir muhasebe yapıyor kendi içinde. İniş çıkışlarla, başarı başarısızlıklarla ve daha nicesiyle dolu bir yıl yaşandı çünkü.. Kendi yaşadığımız ya da başkalarının deneyimlediği olaylardan ders almayı başarabilmeliyiz ki yaşam yolunuz daha belirgin olsun. Zihin ne yazık ki yaptığı bu muhasebede gerçek bir muhasebeci gibi davranamayacak ve olumluyu görmeyip olumsuzu görecek. O zaman ne yapmalıyız? Mutlu anları düşünün, başarılara odaklanın ve daha bir sürü güzel şeye..

Yarın biten bu yılın yerini, yepyeni bir yıl alacak. İtiraf edin etmeyin ya da gündeminiz ne kadar değişirse değişsin her yıl olduğu gibi aklınızda bir yerlerde yeni başlayacak yılın planları, hayalleri ve umudu var. Aslında birçok plan ve hayal için yeni yıla bu kadar anlam yüklemek neden? Çünkü aklınızdakileri gerçekleştirmek için dünün nesi vardı? Ya da bugünün?

Psk. Nazan Sondaç

Her yıl belki de birçoğumuz daha kararlı ve programlı başlıyor ama devamı gelmiyor. Yani yıl başladığı gibi umut ve heyecanla sürmüyor. Yenilikler kendinize güvenle ilgilidir. Kendinize güvenin ve gerçekçi planlar ve hedefler için planlarınızı yapın. Bir de her şeye hepsine tümüne sahip olamazsınız. İsteklerinizi biraz bölerek ilerleyin. Aklımızdaki gibi gerçekleşemeyen olayları o an da ki şartlarında değerlendirin. Yoksa karşılanmayan beklentiler yine en çok sizi üzecek..

Her zaman olmaz belki ama çoğunlukla anı kaçırmayın.. Ama gerektiğinde anlık hazzı da bekletip, öteleyebilin.. Yani hep denge, tam denge.. Bazen de dönün fabrika ayarlarınıza, bir nefes alın, yenileyin kendinizi.. Hatalarınızı kabul edin, daha iyi bir insan olmak için uğraşın, bahaneleri bir kenara atın, her insanın kendi doğrusu vardır unutmayın ve onu öyle kabul edin, geçmişten ders alın.. Bu hayatta öylesine var olamayız. Muhteşem bir şekilde tasarlanan bu hayatta sizde varlığınızın gücünü yansıtabilmelisiniz. Yeni bir yıla başlamak tam da bu durum için kaçırılmaz bir fırsattır, kaçırmayın.

Bir gün sonun geleceğini bilerek yaşayabiliyorsak; o günü en anlamlı, sağduyulu, keyifli, iyilikle de doldurabilmemiz gerekir. Sonlar sadece bitiş değildir. Yeniden başlamak için bir fırsattır. Yeter ki bir amacınız olsun.. Bu kadar sonun arasında bu amaç da, ancak umudunuz varsa var olur..

Sonlar biter ama hayatta asıl son, umutların bittiği noktadır. Bitmeyen umutlarınız olsun..

Yeni yılın size yeni anlamlar ve değerler katması dileğimle..

Mutlu yıllar..

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir