Plastik ve Estetik Cerrahi

Botoks ve Brotoks Farkına Dikkat !

Medikal Estetik Hekimi Dr. Meltem  Ayran  konu hakkında bilgiler verdi.    

Botoks uzun yıllardır sağlık endüstrisinde kullanılıyor. Estetik alanında da en çok uygulamalardan biri haline gelen toksin uygulamaları, özellikle üst yüz bölgesinde tercih edilen bu uygulama kadınlar gibi erkeklerin de tercih ettiği uygulamalar arasında. Dr.Ayran,”Erkeklerdeki botoks uygulaması kadınlardan daha farklıdır. Kadında kaşlar daha kavisli görünürken erkeklerde daha düz ve mimiklerin tamamen kaybolmadığı dokunuşlar tercih edilir.”dedi.

Dr.Meltem Ayran sözlerine şöyle devam etti;”Botoks zannedildiği gibi herkesin dikkatini çeken kişiyi çok farklı gösteren bir uygulama değildir. Doğru yapılırsa, kişiye taze, dinlenmiş bir görünüm kazandırır. Bugün birçok işadamı, üst düzey yönetici botoks yaptırmaktan çekinmiyor hatta kişisel bakım rutinlerine bu uygulamayı eklemiş durumda.Sadece üst yüz bölgesi değil, aşırı çalışan çene kaslarının küçültülmesinde, yüz şekillendirmede, terleme tedavisinde, yüzdeki asimetrilerin düzeltilmesinde de botoks kullanılır.”diye belirtti.

Dr.Ayran,”Kalıcılık süresi 3-6 ay arasında değişir. 4 ayda bir yapılması tavsiye edilir.”diye ifade ederek, ”Botoksa başlama yaşı ne olmalıdır ? sorusunun cevabı ise bazı kişilerin genetik olarak ciltaltı yağ dokusu azdır ve ince kırışıklıklar daha yoğun olur. Bazen 20’ li yaşlarda göz çevresinde, kaşarasında kırışıklıklar derinleşmeye başlar, işte bu durumda botoksa erken başlamak, kırışıklıkların derinleşmesini engeller ve yaşlanmayı da erteler.Botoksun bir ilaç olduğu unutulmamalı ve bu konuda eğitim almış tecrübeli hekimler tarafından uygulanılması gerektiği hatırlanmalıdır.”dedi.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir