Cinsel Sağlık

Bu estetik uygulamalarda simetrik tedavi çok önemli !

Jinekolog, Cinsel Terapist, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Esra Demir Yüzer konu hakkında önemli bilgiler verdi.

Son yıllarda genital estetik işlemler ve ameliyatlar sıklıkla yapılmaya başlandı. Genital estetik işlemler deyince ilk akla gelen dış genital bölgede cildin kırışıklıklarının , renk koyuluklarının tedavisi gelir.

Genital estetik ameliyatlar deyince ; Labioplasti , vajen sarkmalarının onarımı ( sistosel ,rektosel , enterosel onarımı ) ,idrar kaçırma ameliyatları, rahim sarkmalarında yapılan rahim asma ameliyatları akla gelir.

Dış genital bölgenin estetik ve güzel görünebilmesi için simetrik olması önemlidir.  Çoğu kadın simetrik olmayan iç dudaklar nedeniyle labioplasti ameliyatı olmak isterler. 

Labioplasti ameliyatının kadında memnuniyet yaratması için üç nokta önemlidir:

     1.Görüntünün simetrik olması

     2.Doğal olması

     3.His kaybı olmaması

Bu üç konuda dikkatli davranılarak yapılan ameliyatlarda yüz güldürücü sonuçlar elde edilebilir.

     Normal doğum sırasında atılan doğum dikişlerinde dokuların karşılıklı gelmesine bağlı olarak vajen girişinde asimetrik görüntüler meydana gelebilir. Bazen de yara iyileşmesinde oluşan olumsuzluklar nedeniyle doğum dikişleri açılır ve kötü bir yara iyileşmesi olur. Bu da hem asimetrik hem de düzgün olmayan bir cilt dokusu oluşturur. Vajen girişi geniş ve hoş olmayan bir görüntüye neden olabilir.

     Tüm ameliyatlarda genel prensip ; dokulara saygılı olmak yani gereksiz kesi ve travmalardan kaçınmak olmalıdır. Bu sayede dikiş sırasında dokuları karşılıklı getirebilmek daha kolay olacak  ve yara iyileşmesi daha iyi olacaktır. Dikişlerin mümkün olan en kısa sürede eriyen materyallerden seçilmesi ve estetik dikiş tekniklerinin seçilmesi de iyileşme sonrasında görüntünün düzgün ve güzel olmasını sağlayacaktır.

Özellikle iç dudak ameliyatlarında var olan doku küçük olduğundan çok dikkatli olmalı. Yapılacak hatalı ameliyatlarda düzeltmek çoğu zaman imkansız olmaktadır.

Sonuç olarak ; Estetik kelimesi göze hoş gelen anlamı taşır. Genital işlemlerin ve ameliyatların estetik olmasında simetrik ve düzgün olması önem taşır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı