Plastik ve Estetik Cerrahi

Burun estetiği sonrası tamponla ilgili bilinmesi gerekenler

Estetik ameliyatların, her operasyonda olduğu gibi, öncesi kadar sonrası da önemli bir evredir. Operasyon sonrası doktorunuzun müdahalesi ve önlemleri, operasyon sonrası sağlıklı bir yaşam sürmeniz için hayatidir. Hastalarımızın operasyon öncesi süreç hakkında taşıdıkları endişenin benzerini, operasyon sonrası duydukları endişeyle benzer seyirde olduğunu görüyoruz. Özellikle, burun estetiği sonrasında hastalarımızda karşılaştığımız en önemli endişelerden birisi, tampon çıkarma uygulaması. Hastalarımızın operasyon sonrası tampon aldırmaya geldiklerinde içeri girerken yaşadıkları gerginliğin temelinde bazı sorular yatıyor: “Acı duyacak mıyım? Beynim yerinden sökülecek gibi olacak mı? Tampon kaç metre olacak? Kanama olacak mı?” Bir başka karşılaştığımız durum daha mevcut. Bazı hastalarımız, tampon varken nefes alamayacağım korkusunu taşıyor. Bu soruları sizler için cevaplamaya çalışacağım…

Op. Dr.Önder Akdeniz
Op. Dr.Önder Akdeniz

EN FAZLA 2 DAKİKA

Öncelikle burun estetiği ameliyatlarından sonra uygulamalarımda kullandığım tamponlar silikon özellikte, burun mukozasına yapışmayan, ağrı yapmayan ve ortasındaki delikli özelliği sayesinde ameliyattan hemen sonrasında nefes almaya olanak veren tamponlardır. Özellikle vurgulamak istediğim hastalarımın ameliyat sonrası tampon varken bile nefes alabiliyor olmalarıdır. Çıkarıldıktan sonra çok çok nadir hafif bir kanama, 1-2 dakika içinde geçer. Acısı ise minimal düzeyde olur.

“BU KADAR MIYDI?”

Sonuç olarak, hastalarımız tampon alındıktan sonra ifadeleri sizler için örnek olacaktır. Hemen hemen tüm hastalarım tampon alındıktan sonra, “Bitti mi? Bu kadar mıydı? Korktuğum gibi değilmiş” ifadelerini kullanıyorlar. Ve tabii ki mutlu yeni bir burun ve sağlıklı nefesle ofisimizden ayrılıyorlar.

Sağlık ve güzelliklerle dolu günler dilerim…

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir