KBB (Кulak Burun Boğaz)Plastik ve Estetik Cerrahi

Burun estetiğine uygun adaylar kimlerdir?

Burun estetiği operasyonu her yaştaki erkek ve kadına uygulanabilir.Fakat, gelişim evresi tamamlanana kadar, bir başka deyişle 16- 17 yaşına kadar burun estetiği ameliyatı yaptırılması tavsiye edilmez. Eğer siz de burnunuzun orantısız olduğunu düşünüyorsanız, burun kemiğiniz köprülü ise, önden bakıldığında burnunuz çok büyük gözüküyorsa, burnunuzda eğrilik varsa, ya da burun delikleriniz çok büyük ve geniş ise siz de bu operasyon için uygun bir adaysınız demektir.


Burun estetiği olmadan önce, ilk adım plastik cerrahına başvurmaktır. Bu konuşma esnasında, doktorunuz sizin duygusal ve fiziksel sağlığınızı kontrol edecek ve operasyon hakkında size bilgi verecektir. Ayrıca, gördüğünüz tedavilerden ve aldığınız ilaçlardan, nefes almanızı zorlaştıran herhangi bir alerjiniz olup olmadığından, burun spreyini hangi aralıklarla kullandığınız gibi konularda doktorunuza bilgi vermelisiniz.

Fiziksel değerlendirme esnasında doktorunuz, burun kemiklerinizi, burnunuzun şeklini ve büyüklüğünü inceler. Ayrıca doktorunuz, beklentilerinizi en iyi şekilde karşılamak için diğer burun estetiği ile birlikte başka tedavilerde önerebilir.

Burun estetiği
Birinci adım: Anestezi
Burun estetiği operasyonu esnasında, kendinizi daha rahat hissetmeniz açısından birkaç ilaç verilir. Operasyonda ya genel anestezi uygulanır ya da ağrı kesiciler verilir. Doktorunuz sizin için en uygun seçeneği sunacaktır.

İkinci adım: Kesme işlemi
Burun estetiği , kapalı ve açık olmak üzere iki şekilde yapılır. Kapalı burun ameliyatında, kesme burnun iç kısmından yapılırken, açık burun ameliyatında, operasyon burun kanadı kıvrımlarından yapılır.

Üçüncü adım: Burnun yeniden şekillendirilmesi

Dördüncü adım: Eğriliğin düzeltilmesi
Eğer burun içindeki kıkırdağında ya da kemiğinde bir eğrilik varsa düzeltilir.

Beşinci adım: Cerrahi operasyon yapılan yerin kapatılması
Burun kemiğine istenilen şekil verildikten sonra, deri tekrardan kapatılarak kesilen yerler dikilir. Ayrıca burnun boyutunu değiştirmek için burun deliklerinin etrafından kesim yapılabilir.

Altıncı adım: sonuç
Bir haftalık iyileşme sürecinde burnunuza alçı takılır. Operasyondan sonra oluşan şişlikler bir ay içerisinde inerken, burnunuzun son halini alması bir yılınızı alır. Sizde bu zaman içerisinde, burnunuzda oluşan değişiklikleri fark edeceksiniz.

Burun estetiği ameliyatı günü nelere dikkat etmeliyim?
Burun estetiği özel kliniklerde ya da hastanelerde yapılabilir, bir hastanede ya da özel bir klinikte ameliyat olursanız, bir gece kalmanız yeterlidir. Operasyon esnasında kendinizi daha rahat hissetmeniz açısından size ilaç verilecektir. Burun ameliyatı olan hastalara ya lokal anestezi ya da genel anestezi uygulanır. Genelde, genel anestezi tercih sebebidir.

Burun estetiği sonrası kendimi nasıl hissedeceğim?
Burun estetiği tamamlandıktan sonra, hasta geceyi geçireceği dinlenme odasına alınır.. Operasyondan sonra oluşabilecek herhangi bir rahatsızlık doktorunuzun tavsiye ettiği bir ilaçla kontrol altına alınır. Herkesin iyileşme süreci farklı olsa bile, genel iyileşme süreci aşağıdaki gibidir.

Op. Dr. Muhammet DILBER

Burun estetiğinde ilk gün;
İyileşme sürecinin ilk günü, şişmeyi en aza indirmek için bütün gün dinlenmelisiniz. Çok az aktivitelerde bulunmalısınız. İlk gün kanama görülebilir.

Burun estetiğinde ilk 10 gün:
Şişlik en yüksek seviyeye ulaşır ve daha sonra yavaş yavaş inmeye başlar.
Morarmalar yavaş yavaş kaybolur.
Yüzünüzdeki morlukları kapamak için artık rahatlıkla makyaj yapabilirsiniz.
Dikişler alınır.
Bir haftanın sonunda, artık alçı çıkartılabilir.
Bir haftanın sonunda artık okulunuza ya da işinize geri dönebilirsiniz.

Birkaç hafta sonra
Artık günlük yaşamınıza tamamen dönebilirsiniz.
Yüzünüzdeki şişliğin çoğu inmiş olacaktır.
Burun estetiği sonuçları uzun sürelidir.
Burun estetiğinden sonra tüm şişliğin inmesi ve burnun tam şeklini alması birkaç ayınızı hatta yaklaşık bir yılınızı alır. Burun estetiğinin sonuçları kalıcıdır, fakat kıkırdak zaman içerisinde değişmeye devam edebilir.

ÜCRETSİZ BURUN ANALİZİ
Burun Estetiği konusunca ücretsiz burun analizi yaptırmak istiyorsanız lütfen 0532 650 55 02 nolu telefondan yada Randevu Formumuzu doldurarak randevu alınız… 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir