KBB (Кulak Burun Boğaz)

Burun törpüleme nedir?

Burun törpüleme ameliyatı, burun kemerinin normalden daha büyük olması durumunda gerçekleştirilir. Kişinin yüzüyle daha orantılı bir burun görünümü kazandırılması amaçlanan burun törpüleme, burun ameliyatları arasında son dönemde yaygın bir şekilde tercih edilir.

KİMLER BURUN TÖRPÜLEME AMELİYATI OLMALIDIR?
Burun kemeri büyüklüğüne sahip olan kişiler, bu görüntüden kurtulmak için burun törpüleme ameliyatı olabilir. Bu aşamada burun kemeri büyüklüğünün şiddeti iyi ölçülmelidir. Daha büyük burun kemeri olması durumunda, detaylı kemerli burun ameliyatı yapılması gerekir. Daha küçük burun kemeri bozukluklarında ise burun törpüleme kolaylıkla yapılabilir. Ayrıca burun yapısı nedeniyle sağlıklı nefes alamayan kişiler de burun törpüleme ameliyatı olabilir. Burun kemerinin farklı olması, kişiye psikolojik olarak da zarar verebilir. Bu gibi hastaların da burun törpüleme ameliyatı olması önerilir.

Op. Dr.Orhan Alan
Op. Dr.Orhan Alan

BURUN TÖRPÜLEME NASIL YAPILIR?
Burun törpüleme, lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. Bu seçim uzman doktorun kararına bırakılır. Burun kemerinde oluşan fazlalık alınarak kişiye daha doğal bir burun görünümü kazandırılmaya çalışılır. Bu süreçte hasta doktor ilişkisi son derece önemli olup, ideal burun yapısı beraber tasarlanmalıdır. Burun ameliyatı öncesinde kullanılan online programlarla kişinin burnunun ameliyatlı haliyle nasıl görünebileceği aşağı yukarı netleştirilebilir ve üzerinde yorum yapılabilir.

BURUN TÖRPÜLEME FİYATLARI NEDİR?
Burun yapısında bulunan bozuklukları gidermek için yapılan burun törpüleme ameliyatı hakkında detaylı bilgi ve fiyat almak için uzman doktor tarafından muayene olunulması şarttır. Uzman doktor tarafından gerçekleştirilecek muayene ile burun törpüleme fiyatları hastaya iletilebilir. Muayene olmak için form doldurabilir ya da iletişim numaramızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir