Plastik ve Estetik Cerrahi

Burun Ucu Estetiği Nedir?

Yüzün orantısı ve görüntüsü için burun ne kadar önemliyse, burnun görüntüsü için de burun ucu o kadar önemlidir. Burun ucundaki herhangi bir sorun burnun görüntüsünün orantısız ve estetik olmayan bir şekilde yansımasına neden olabilir.

 Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz
Op. Dr. Ali Cemal Yılmaz 

BURUN UCU ESTETİĞİNE NASIL KARAR VERİLİR?

Burun ucunda karşılaşılan bazı özel şekil bozuklukları vardır. Bazı durumlarda da burun ile burun ucu arasındaki uyumsuzlukta estetik ihtiyacının ortaya çıkmasına neden olabilir. Burun ucunda karşılaşılan bozukluklardan bazıları burun deliği asimetrisi, burun ucu düşüklüğü, sıkışık duran burun ucu, burun ucu genişliği olarak bilinmektedir. Burun ucu estetiği burun gelişimini tamamlamış olan herkes için uygundur. Burun gelişimi ise kemik gelişimi ilgilidir ve bu süre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

Genellikle 18 yaşına kadar kemik gelişimi tamamlandığından bu yaş itibariyle burun ucu estetiği yapılabilir. Travma ya da doğuştan meydana gelen anomaliler için yaş sınırı kişinin yaşam kalitesi ve operasyonun hayati önemine göre geriye çekilebilir.

BURUN UCU ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

Burun ucu estetiği genel ya da açık teknik ile yapılan bir operasyondur. Operasyon lokal ya da genel anestezi altında yapılabilir. Burun ucunda kıkırdak eksikliği bulunuyorsa kulak ya da burun içinden alınan kıkırdaklar ile bölge desteklenir. Eğer burun derisi kalın ise bazı müdahaleler ile derinin incelmesi sağlanabilir.

Bu operasyonda klasik tampon kullanılmaz ve kendiliğinden kaybolan dikişler tercih edilir böylece operasyon sonrası dikiş alınmasına gerek kalmaz. Burun ucu estetiğinde bazı durumlarda dolgu uygulaması tercih edilebilir. Burun ucuna yapılan dolgu ile simetri bozuklukları giderilebilir ya da burun ucundaki düşüklük ortadan kaldırılır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir