KBB (Кulak Burun Boğaz)

Burun ucu kaldırma ameliyatı nedir?

Burun ucu kaldırma ameliyatı, burun yapısında herhangi bir sebepten dolayı meydana gelmiş düşüklüğü gidermek için yapılır. Burun ucu estetiği 18 yaşına girmiş erkek ve kadın hastalara önerilir.

BURUN UCU AMELİYATININ YAPILMASINA NASIL KARAR VERİLİR?
Burun ucu görünümünden şikayetçi olan kişinin uzman doktor tarafından muayene olmasıyla tedavi süreci başlamış olur. Muayene sırasında doktor, hasta burnunun yapısını her ayrıntısına kadar inceleyerek tedavi yöntemini belirler. Bu aşamada hasta doktor ilişkisi oldukça önemlidir. Burnun yeni görünümüne hasta ve doktor beraber karar verir. Hastanın özel olarak çekilmiş fotoğrafı, sanal uygulamalarla oynanarak burun estetiği ameliyatı sonrası için fikir verecek görüntülere dönüştürülür. Böylece doktor ve hasta yeni burun görünümü için daha rahat yorum yapabilir.

Op. Dr. Orhan ALAN
Op. Dr. Orhan ALAN

BURUN UCU KALDIRMA AMELİYATI FİYATI NEDİR?
Burun ucu kaldırma ameliyatı fiyatı almak için doktor tarafından muayene olunulması şarttır. Muayene olmak için form doldurabilir ya da iletişim numaralarımızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz.

BURUN UCU AMELİYATI NASIL YAPILIR?
Burun estetiği çeşitlerinden oldukça yaygın olarak tercih edilen burun ucu kaldırma ameliyatı, kapalı veya açık rinoplasti tekniği ile yapılır. Lokal ya da genel anestezi doktorun seçimine bırakılır. Burun ucunda yer alan kıkırdak ve yumuşak doku yeniden şekillendirilerek ideal burun yapısı yapılmaya başlanır. Burunda eğer sağlıklı nefes almayı etkileyen olgular var ise aynı ameliyat içerisinde bu sorunlar da giderilir. Tampon kullanılmaz. Burun ucu kaldırma ameliyatı yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir.

BURUN UCU KALDIRMA AMELİYATINDAN SONRA NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Burun ucu ameliyatı olan kişi operasyon sonrasında aynı gün taburcu edilebilir. Ameliyat sonrasında şişlik ve morluk ya hiç olmaz,ya çok az olur, belli tedbirlerle bu sıfıra indirilebilir. İlk 1 haftalık süreçte hastanın evde yatarken başını yüksek tutması istenir. Bu durum olabilecek burun kanamalarını engelleyici etkidedir. Ameliyat sonrasında burun içerisinde kabuklanmadan dolayı burun tıkanıklığı yaşanabilir. Bu durum son derece normal olup iyileşme sürecinin de bir parçasıdır. Yaklaşık 2 ay içinde bu durum ortadan kalkar. Burun ucu iyileşme sürecinden 6 ay sonra yeni ve son halini alır. Bu süreçte doktor tarafından belli dönemlerde muayene edilmelidir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir