Sağlık Haber

Covid-19 devam ediyor endişe artıyor

Koronavirüs neredeyse 2 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alırken, dünyadaki toplam vaka sayısı 232 milyon 783 bin 843’e ulaştı. Bugüne kadar ki Covid-19 yüzünden yaşanan ölüm sayısı ise 4 milyon 765 bin 504 oldu. 

Johns Hopkins University (JHU) “COVİD-19 Sistem Bilimi ve Mühendislik Merkezi (CSSE) Küresel Durumları” verilerinden elde edilen bilgilere göre, 29 Eylül 2021 resmi rakamlarına göre dünyada Koronavirüse yakalanan 232 milyon 794 bin 834 kişi olduğu tespit edildi. Şu ana kadarki toplam vefat sayısı ise 4 milyon 765 bin 120 olarak kayıtlara geçti. Bu yaşanan süreç ve ölümler insanlar üzerinde endişeyi arttırırken,Oxford Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre 2020 yılından bugüne insanların yaşam süresi beklentilerinin düşüş yaşadığı görüldü. 29 ülkede gerçekleştirilen araştırmaya göre yaşam beklentisinin 6 aydan fazla kısaldığı görülürken, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülen en büyük azalma olarak kayıtlara geçti. Yaşam süresi beklentisinin en fazla düştüğü ülke ise ABD olarak kayıtlara geçti.

100 MİLYONUN ÜZERİNDE HABER

Medya takip kurumu Ajans Press, Koronavirüsün medya karnesini çıkardı. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü tarihten günümüze kadar tüm medya verileri üzerinden elde edilen bilgilere göre, Covid-19 hala en çok konuşulan haber başlığı olurken, yazılı basın, televizyon kanalları ve internet sitelerinde 100 milyonun üzerinde haber tespit edildi. Çıktığı ilk günden beri farklı başlıklarla medyada yer edinen COVID-19 uzun süredir aşı haberleriyle gündeme gelirken, yerli aşı Turkovac‘ın Eylül ayı içerisinde medyada 6 bin 105 haberde yer aldığı tespit edildi.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir