Beslenme ve Diyet

Diyet Yapmadan Formda Kalmak İçin

Obezitenin günden güne artış gösterdiği şu günlerde kilo vermek bayan , erkek, genç ,yaşlı toplumun her kesimini kapsayan ortak problem haline geldi. Hareketsiz yaşam, teknolojinin ilerlemesiyle işlerimizi oturduğumuz yerden halledebiliyor oluşumuz , fast food kültürünün de yaygınlaşmasını obeziteye doğru giden bir ülke olmamızın sebepleri olarak gösterebiliriz.

Çözümü ne derseniz bir diyetisyen yardımı ile sağlıklı ve ideal kilomuza yeterli ve dengeli bir beslenme planı ile rahatlıkla, aç kalmadan gelebiliriz. Hayatın koşturmacası içerisinde diyetisyene gidecek vaktiniz yoksa vereceğim tavsiyeleri yaşam tazınıza entegre ederek de sağlıklı bir şekilde fazlalıklarınızdan kurtulabilirsiniz.

1.)Porsiyonlarınızı küçültün. Diyet yapmadan kilo vermenin en etkili basamağı porsiyon küçültmektir. Eskiden 2 tabak yemek yiyorsanız 1 tabak ile doymaya çalışın.

2.) Küçük tabaklar kullanın. Midemizi doyurmadan önce gözümüzü doyuralım. Aynı miktar yemeği küçük ve düz bir tabakta yediğinizde o gözünüze zaten çok görünecek ve psikolojik olarak aç kaldım hissine kapılmayacaksınız.

3.) Sofranızda salataya yer açın. Kalorileri oldukça düşük, antioksidan ve lif içerikleri ise yüksektir. Mevsimine uygun hazırlanmış bir salata ile mide hacmimizi doldurarak daha fazla ve uzun süre tokluk sağlarsınız.

Dyt. Yasemin Erdem

4.)  Yemeklerinizi yavaş yiyin ve iyi çiğneyin. Yemekleri hızlı yediğinizde belki bir tabak yemek ile doyacakken hızınızı alamadan daha fazla yersiniz. Doyduğunuzu anlamak için yemeklerinizi yavaş ve lokmalarınızı iyi çiğneyerek yiyin. 

5.) Öğünlerde iştah kontrolünüzü sağlayamadığınızı düşünüyorsanız yemeklerden yarım saat önce 2 bardak su için.

6.) Ara öğünlerin gücüne inanın. İki öğün arasını çok uzattığınızda çok acıkırsınız ve istemsiz olarak bir sonraki öğünde ölçüsüz yersiniz. Bunu engellemek için sizi bir sonraki öğüne hazırlayacak küçük ara öğünler yapın.

7.) Gün içerisinde yeterli miktarda su içtiğinizden emin olun. Bazen sadece susamış olduğumuz halde acıkmış hissine kapılırız.

8.) Şekersiz, light ürünler sağlıklıdır düşüncesinden çıkın. Bu ve benzer etiketler altında satılan ürünleri kalorisiz ve sağlıklı olduğu düşüncesi ile sık tüketiyorsanız belki de en büyük yanlışı burada yapıyorsunuzdur. Hiçbir besin kalorisiz değildir her şeyde olduğu gibi ölçülü tüketim gerektirir.

9.) Egzersizi unutmayın. Gün içerisinde yapılacaklar arasına sporu da ekleyin. En güzel spor yapabildiğiniz spordur. Kendinize uygun sporu seçtikten sonra rutin haline getirmeye çalışın. Bir zaman sonra hem ruhsal hem de bedenen farkı hissedeceksiniz.

10) Tüm bu söylediklerimi yapmaya başladınız şimdi ihtiyacınız olan şey biraz sabır ve kararlı olmak. Kilolar nasıl 1 ayda alınmadıysa 1 ayda da gitmeyecektir. Kalıcı ve doğru beslenme adımlarıyla hedefe ulaşmanız çok da uzak değil.

Sağlıkla kalın.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir