Plastik ve Estetik Cerrahi

Doğal estetik

Estetik ameliyatlarda kişinin vücut yapısı kalıcı olarak değişmektedir. Bu durumda vücutta yapılacak değişikliğe kim karar veriyor?

Bu konu sadece hastanın talebi ile mi yoksa sadece doktorun yönlendirmesi ile mi oluyor? Aslında bu konuda hastadan daha bilgili olan kişi kuşkusuz ki Estetik Cerrah’tır. Ancak hastanın vücudundaki değişikliğe doktorun tek başına karar vermesini beklemek hasta için insafsızlık olacaktır. Üstelik farklı cerrahların farklı bakış açıları ve beğenileri olabileceğini düşünürsek bu durum bizi içinden çıkılmaz bir noktaya götürür.

Op. Dr.Murat Tezcan
Op. Dr.Murat Tezcan

Bu durumda hasta ve doktor için en iyi çare estetiğin ve güzelliğin yüzyıllar boyunca üzerinde hemfikir olunmuş kriterlerini dayanak olarak almalarıdır.

Güzellik en kısa tarifi ile uyum, oran ve duruluğun bileşimidir.

Güzellik kavramı yüzyıllar içinde modaya göre değişiklikler gösterse de, bu 3 temel öğe asla değişmemiştir.
Etrafımızda veya medyada gördüğümüz abartılı estetik ameliyatı sonuçları kimi kişide estetik ameliyatlara karşı olumsuz bir yargı oluştururken kimi kişide ise estetik ameliyatların sonucunun böyle olması gerektiği şeklinde yanlış bir izlenim oluşturmaktadır.

Kliniğimizde estetik bir ameliyatın sonucuna karar verirken hastanın beklentileri göz önüne alınarak, estetik kriterleri eşliğinde vücuda veya yüze en uygun olabilecek sonuç planlanmaktadır. Hatta bazı durumlarda bilgisayar yardımı ile olası ameliyat sonucu simüle edilerek, hastanın ameliyat sonunda alacağı görünüm gösterilmektedir. Bu durum beklentileri ve alınacak sonucu daha realize ettiği için doktorun ve hastanın işini de kolaylaştırmaktadır.

En iyi estetik ameliyat, güzel görünen ama yapıldığı belli olmayandır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir