Sağlık Haber

Dünya Doktorları İzmir’i yalnız bırakmıyor

İzmir’de meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sona ererken Dünya Doktorları Derneği de depremzedelere psikososyal ve sağlık destekleri vermeye devam ediyor.

İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim Cuma günü meydana gelen depremde yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları sona erdi. Büyük oranda zarar gören veya yıkılan 17 binada yapılan arama kurtarma çalışmalarının sona ermesiyle enkazların kaldırılması için iş makineleriyle çalışmalara geçildi. Depremin hemen ardından, alarm durumuna geçerek ekipleriyle bölgeye intikal eden Dünya Doktorları Derneği (DDD), depremzede insanların yaralarını sarmaya, sağlık desteği vermeye devam ediyor.

DDD, AFAD ve Türk Kızılay ekipleri ile depremin en çok hasar verdiği Bornova, Bayraklı ve Buca ilçelerinde depremzedelere psiko sosyal destek vermenin yansıra hijyen kiti dağıtıyor. 3 bin 500’e yakın çadır kurulan deprem alanında 9 bine yakın depremzede bu çadırlarda barınıyor.

Depremzedelere 24 saat kesintisiz sağlık desteği

Çadır yerleşkelere sağlık hizmeti 24 saat esasına göre sürdürülüyor. Bu alanlara giriş çıkışlarda ve her bir çadırda yaşayanların ayrıca Covid 19 riskine yönelik anamnez ve taramaları İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Covid 19 riskli olanlar tespit edilip izole ediliyor. Bu kapsamda filyasyon ve numune alma çalışmaları 24 saat devam ediyor. Bölgede geçici koruma altına bulunan Suriyeli aileler de bulunuyor. AB finansmanı ile yürüttüğü proje sayesinde bu ailelere de destek sunan Dünya Doktorları Derneği, alanda ayrıca Halk Sağlığı ekiplerine lojistik destek ve tercüme desteği sağlıyor.

Deprem alanında görev yapan DDD görevlileri; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kondisyonunda psikososyal hizmetlere devam ederken, halen çok sayıda maske, dezenfektan ve hijyen ürünlerine ihtiyaç olduğu bildirildi.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir