Enfeksiyon Hastalıkları

Endoskopi Hazırlığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Detaylı ve yeterli görüntülemenin yapılabilmesi için mide içinin boş ve temiz olması gerekmektedir.

Op. Dr. Mert Atak
Op. Dr. Mert Atak

Bu nedenle hazırlığın uygun şekilde yapılması gerekmektedir. Yetersiz hazırlık durumunda mide içeriğinin nefes borusuna kaçması ile üzücü sonuçlar meydana gelebileceği için dikkatli olunması gerekmektedir.

Kan sulandırıcı ilaçlar (aspirin, coumadin,clexan vb) kullanan hastaların işlem esnasında ciddi kanamaya neden olabileceği için, kullandığı ilaçları gastroskopi işleminden önce doktorlarına bildirmelidir

Daha önce bilinen ilaç allerjisi var ise bu durumu gastroskopi işleminden önce doktorlarına bildirmelidir

Sistemik yandaş hastalıklar olan ve bulaşıcı hastalığı olan hastaların, işlem esnasında sıkıntı doğurabileceği için bu durumu gastroskopi işleminden önce doktorlarına bildirmelidir.

Romatizmal kalp kapak hastalığı, geçirilmiş kalp zarı iltihabı (endokardit) veya kalp kapak değişimi ameliyatı geçiren hastalar bu durumu gastroskopi işleminden önce doktorlarına bildirmelidir. Kalp hastalığı nedeniyle kalp pili(peacemaker) mevcutsa bu durum gastroskopi işleminden önce doktorlarına bildirmelidir.

İnceleme saatinden önceki 8 saat boyunca herhangi bir şey yememeniz ve içmemeniz gerekmektedir. Bu incelemeye başlamadan önce onam formu ile ilgili bilgiler verilecek ve “ONAM FORMU”nu imzalamanız istenecektir.

İşlem günü geldiğinizde yanınızda bir yakınınızın olması gerekmektedir. İnceleme odasına girmeden takma dişiniz varsa çıkarılmalıdır. Üzerinizde metal takılarınızı dışarıda bırakmanız gerekmektedir.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir