Plastik ve Estetik Cerrahi

Erkeklerden burun estetiğine rağbet!

Günümüzde erkekler ve kadınların burun estetiğine rağbeti eşitlendi. Artık erkekler de en az kadınlar kadar estetik görünüşe önem veriyor. KBB Uzmanı ve Baş Boyun Cerrahı Op. Dr. Seçil Uçar, “ Burun ne kadar güzel olursa olsun, ameliyat olduğu belli oluyorsa, özellikle erkeklerde bu bir memnuniyetsizlik sebebidir. İşin doğrusu bir burun estetiği ameliyatında doğal olan, mümkünse ameliyat olduğu anlaşılmayandır.” diye açıklıyor.

Burun estetiğinde doğallık önemli

Dr. Uçar, “Tüm erkeklerin yüzleri aynı şekilde değildir ve tek bir burun tipi her erkek yüzü için ideal olmayacaktır. Burun; alın, elmacık kemiği, alt çene köşeleri ve çene ucu gibi yüzün diğer ögeleri ile uyumlu ve doğal olmalıdır.” dedi.

Estetik bakımdan ideal bir burun yüzün erkeksi karakterini bozmamalıdır

Dr. Uçar ; “Bazen kalemle çizilmiş gibi çok mükemmel hatlara sahip bir burun erkek yüzünde doğallığı bozabilmekte ve olumsuz anlamda dikkat çekebilmektedir. Estetik bakımdan ideal bir burun yüzün erkeksi karakterini bozmamalıdır. Kadınlarda küçük ve kavisli bir burun yüze daha feminen bir karakter verirken erkeklerde burun total olarak fazla küçültülmemeli ve burun hatları ve geçişler daha keskin olmalıdır. Burun-dudak açısı 90-95 derece civarında olmalı, burun kadınlardaki kadar kalkık olmamalıdır. Erkeklerde burun estetiği ameliyatı sonrasında erkeklerde oluşan değişim kadınlara göre daha az belirgin olmalıdır.” diye açılıyor.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir