Plastik ve Estetik Cerrahi

Estetik burun ameliyatları ile birlikte yapılabilen yüz ameliyatları

Estetik burun ameliyatı için bize başvuran hastalarımızın bir kısmında, gerek ilk görüşme esnasında, gerek muayene esnasında gerekse de fotoğraf çekimi sırasında yüzde burun estetiği dışında, yüz ile çok uyumlu durmayan veya iyi bir düzeltme ile hastaya çok hoş ve güzel bir görünümü katabilecek bazı problemleri saptarız. Bilgisayar da hastamıza ait fotoğraflar üzerinde çalışma yaparken, gözünüze çarpan uyumsuzlukları ve bunlara hangi çözümler getirebileceğimizi planlar i bunu da hastamız ile paylaşırız.

Burun ameliyatı ile aynı anda yapılabilecek bu müdahaleler sıklıkla bir hafta –on gün süresinde (yani burun ameliyatının iyileşme süresinde ) iyileşebilen işlemlerdir.

Bunların başında sıklıkla Kepçe Kulak (Kepçe Kulak Nasıl Tedavi Edilir? Merak ediyorsanız izleyiniz.) Estetiği gelmektedir. Kepçe kulak ameliyatı yani Otoplasti, estetik burun operasyonu öncesinde ya da sonrasında yapılabilir. Ameliyatın 3. gününde buruna konulan silikonların çıkarılması sırasında kulağın sargıları da açılır. Kulağa tekrar bir bandaj ve sargıya gerek olmaksızın iyileşmeye başlar.

Op. Dr. Yusuf CAN

Sık karşılaştığımızı diğer bir problem de özellikle profilden bakışta gözlediğimiz alt çenenin yüze göre geride olması ya da küçük olması durumudur. Bu durumda burun yandan bakıldığın da yüze göre olduğundan daha büyük görülür. Bu sorunun giderilmesinde doğru yaklaşım, ağız içi veya çene altından küçük bir kesi yapılarak yüze uygun –orantılı olarak kesilip düzenlenmiş olan protezin alt çene uç kısmına yerleştirilmesidir.

Ben genellikle hissiz kalmaması bakımından protezi ağız içinden yerleştirmeyi tercih ediyorum. Protez yerleştirildikten sonra kendiliğinden eriyen özel sütunlar (dikişler) ile ağız içi kesesi kapatılır. Yaklaşık olarak burunun iyileşme süresinde ağız içinde iyileşir. İyileşme döneminden sonra yüzde daha uyumlu- hoş bir görüntü ortaya çıkar. Ağrılı bir işlem değildir. İlk hafta özellikle yumuşak sıvı gıdalar önerilir.

İlerleyen yaş ile beraber kişiden kişiye gereklilik gösterse de cilt altındaki yağ hücreleri zayıflıyor, eriyor, bunun sonucunda gözaltı bölgesinde, yanaklarda, burun kenarları ile dudak kenarları arası çizgide, dudağın kenarlarında aşağı uzanan bölgede çökmeler ve hoş olmayan görüntüler ortaya çıkabiliyor. Daha genç v daha güzel bir görünüm için özellikle çökme- zayıflama gözlenen bu bölgelere yağ enjeksiyonu yani yağ transferi işlemi yapılıyor. Burun ameliyatları sırasında ameliyatın hemen sonrasında, hastanın özellikle göbek, karın, uyluk, baldır bölgelerinden alınan yağlar özel işlemlerden geçirilerek ihtiyaç duyulan bu bölgelere özel bir kanal aracılığı ile uygulanıyor. Sonuçta yüzde dolgun parlak, ışıl ışıl bir görüntü ortaya çıkıyor.

Aynı şekilde yıllar içinde özellikle üst göz kapağında olmak üzere üst ve alt göz kapağında kollajen dokusu ve ince yağ tabakası azalıyor, deri ve adaleler sarkmaya başlıyor. Genetik faktörler, güneş de çok kalma i sigara içimi, uyku düzensizliği bu problemi hızlandırıyor ve sonucunda insana yorgun, yaşlı bir ifade veriyor. Bu sorunun giderilmesine yönelik ameliyatı Blefaroplasti, yani göz kapağı estetiği ameliyatı diyoruz. Ameliyat da gözün hassas yapısına, anatomisine, fonksiyonlara özen gösterilerek fazlalık olan cilt uygun ölçüm yapılarak çıkarılır. Estetik burun operasyonu ile aynı seansta yapılabilir. Aynı süreçte iyileşir. Bir hafta sonra kişi normal hayatına dönebilir.

Tüm bu işlemler kişiye çok daha güzel daha sağlıklı bir görünüm kazandırmak amacıyla yapılır. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir