Ağız ve Diş SağlığıPlastik ve Estetik Cerrahi

Estetik Diş Hekimliği Nedir?

Estetik diş operasyonları son dönemde diğer diş operasyonları kadar sık başvurulan bir diş hekimliği uygulaması haline gelmiştir.

Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları Nelerdir?

Sağlıklı dişlere sahip olmak kadar güzel bir gülümsemeye ve güzel görünümlü dişlere kavuşmanın da önemli olduğunu gösteren estetik diş hekimliği güzel bir gülümsemeye, sağlıklı ve estetik görünümlü dişlere kavuşmanızı sağlayan bir diş hekimliği uygulamasıdır. Estetik diş hekimliğinin pek çok uygulaması olup bu uygulamalar aşağıdaki gibidir:

Gülüş Tasarımı: Estetik ve doğallığın bir araya gelerek yüzünüzün anatomisine ve sizin isteğinize göre gerçekleştirilen gülüş tasarımı ile sağlıklı ve güzel görünümlü dişlere kavuşmanız sağlanmaktadır.

Diş Eti şekillendirme: Diş etleriniz çok kısa ya da çok uzunsa basit bir diş eti şekillendirme operasyonu ile diş eti ideal görünümüne kavuşturulmaktadır.

Uzm. Dr. Tolga Gülçiçek

Diş Beyazlatma: Dişlerinin daha beyaz olmasını isteyen kişilerin başvurduğu diş beyazlatma operasyonu ile beyaz dişlere kavuşabilirsiniz.

Inlay / Onlay Restorasyonlar: Diş çürüğü ya da diğer diş sıkıntıları için dolgu amaç ile porselen ya da kompozit materyallerden yapılan indirekt dolgulardır.

Kompozit Bonding Uygulamaları: Dişin mine ve dentin tabakalarının görünümünde diğer diş ve çevre dokuları tamamlayan sağlıklı bir gülümsemeye sahip olmanızı sağlayan operasyondur.

Porselen Laminat Venerler: Dişleri arasında renk farklılıkları ya da şekil bozukluğu olan kişilerin dişlerinin rengini, boyutunu ve şeklini değiştirmek için uygulanan bir restorasyon uygulamasıdır.

Diş İmplantları: Estetik diş hekimi tarafından gerçekleştirilen, diş eksikliklerinin giderilerek güzel ve etkileyici, tam bir gülümsemeye sahip olmanızı sağlayan ve çene kemiğine yerleştirilen diş kökü uygulamasıdır.

Estetik Diş Hekimliği Uygulamaları Kim İçin Uygundur?

Bu uygulamalar genel olarak 18 yaşını geçmiş, diş ve diş eti görünümünden memnun olmayan ve etkileyici dişlere ve güzel bir gülümsemeye sahip olmak isteyen herkes için uygundur.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir