Ağız ve Diş Sağlığı

Evde diş beyazlatma hakkında bilmeniz gerekenler

Ağız ve diş sağlığı hakkında belirgin ipuçları veren diş rengi, sağlık açısından oldukça önemli bir nokta olmakla birlikte estetik bir görünüm için de fazlasıyla önemli bir yerdedir. Çay, kahve, asitli içecekler, alkol, sigara, sert tüketilen yiyecekler gibi birçok besin tüketimine bağlı olarak beyazlığını yitiren ve koyulaşan diş minesi, ağız sağlığını son derece olumsuz etkilediği gibi estetik açıdan kötü bir görüntü yarattığı için kişisel güveni de fazlasıyla etkileyen bir problem olarak değerlendirilir. Ağız sağlığı için oldukça zararlı yiyecek ve içecek tüketiminin artması ile diş problemleri de son derece artmış, beyaz dişler elde etmek isteyenler için ağız bakımı uygulamaları olmazsa olmaz uygulamalar arasında yer almaya başlamıştır. Beyaz dişlere ve parlak bir gülüşe sahip olmak isteyenler için geliştirilmiş olan diş beyazlatma yolları ile diş minesinin rengini açmak ve diş temizleme yöntemi ile leke ve plaklardan kurtulmak mümkündür.

Hemen herkes beyaz dişlere sahip olmak için çeşitli yöntemlere başvurur ve bu yöntemler arasında en çok tercih edilenlerden biri evde diş beyazlatma yöntemleridir. Ancak diş minesinde aşınmaya ve daha birçok diş problemine neden olduğu bilinen bu yöntemler diş hekimleri tarafından tavsiye edilen uygulamalar değildir. Evde diş beyazlatmanın zararları hakkında yapılan çok sayıda araştırma verisi göz önünde bulundurulduğunda, profesyonel yöntemlerle gerçekleştirilen klinik diş beyazlatma uygulamalarının tercih edilmesi önerilir. 

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri Sağlıklı Diş Yapısını Bozabilir

Evde uygulanan diş beyazlatma yöntemleri arasında en sık tercih edilen yöntemler beyazlatıcı etkili diş macunlarının kullanımı, diş tozu uygulaması ve karbonat ile diş beyazlatma yöntemleri olarak sıralanabilir. Tüm bu yöntemler diş beyazlığı konusunda etkili olmakla birlikte diş minesinde ciddi aşınmaya neden olduklarından ağız ve diş sağlığı için oldukça zararlı olabilir. Bu gibi aşındırıcı maddeler ile yapılan diş temizliği sonucunda dişler kısa süre içerisinde beyazlığını yitirirken, eskisinden daha koyu bir diş rengi oluşmasına da neden olabilir.

Klinik Diş Beyazlatma Yöntemlerini Tercih Edin

Dişlerin üst yüzeyinde yer alan diş minesi, yüzeyde kaygan bir tabaka oluşmasını sağlayarak bakterilerin ve dişte leke oluşturacak zararlı besinlerin diş yüzeyine tutunmasını engeller. Klinik ortamlarda profesyoneller tarafından uygulanmayan amatör diş beyazlatma yöntemleri bu tabakanın tahriş olmasına ve dolayısıyla etkili koruma yüzeyinin bozulmasına neden olur. Ayrıca diş minesinde meydana gelen tahriş sonucunda bu bölgeye yerleşecek olan zararlı bakterilerin de diş çürüklerine hatta diş kayıplarına yol açtığı bilinir. 

Dişleri beyazlatmaya çalışırken diş kayıplarına neden olmamak, sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak için klinik ortamlarda uygulanan profesyonel beyazlatma yöntemleri tercih edilmelidir. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir