Plastik ve Estetik Cerrahi

Gençlik Aşısı Nedir?

Yaşa bağlı olarak kişilerin ciltlerinde deformasyonlar oluşabilir, ciltte sarkmalar ve kırışıklıklar meydana gelebilir. Cilde uygulanan hyalüronik asit ile cilde sahip olduğu nem, parlaklık, esneklik ve canlılık bu tedavi yöntemi ile geri verilir.

Gençlik Aşısı Nasıl Uygulanır?

Op. Dr. Türker Üstün
Op. Dr. Türker Üstün

Yirmi yaşından sonra herkese uygulanabilir olan gençlik aşısı merkezinde hyalüronik asit bulunmaktadır. Cilde enjekte edilen hyalüronik asit cildin nemli ve parlak kalmasını sağlarken, kolajen üretimini tetikleyerek cildin sağlıklı ve sıkı kalmasına etki eder. Bu işlem sonucunda ciltte yenilenme meydana gelir. Vücudun en önemli yapı taşlarından biri olan ve bağ dokusunun ana yapı maddesi olan hyalüronik asidin yan etkisi yoktur.

Gençlik aşısı işleminin gerçekleştirileceği bölgeye öncelikle lokal anestezi yapılır. Verilen anestezinin ardından cildin altına çok ince iğneler kullanılarak tedavi gerçekleştirilir. Tedavi 15 – 20 dakika gibi kısa bir sürede gerçekleşmektedir.

Gençlik aşısı, uygulanacak kişinin yaşına bağlı olarak farklı seanslarda uygulanmaktadır. Birinci uygulamanın ardından 15 gün arayla 2 seans daha uygulanması önerilir. Uygulama yapıldıktan iki gün sonra ciltte nem, parlaklık ve ışıltı görülmeye başlar. Uygulamayı takip eden ilk üç ay içerisinde olumlu sonuçlar gözlemlenir. Kişinin yaşına ve mevcut cilt durumuna bağlı olarak 3–6 ayda bir seanslar tekrarlanabilir.

Enjeksiyon, ciltteki deformelerin en belirgin olduğu yerlere uygulanmaktadır. Kırışıklık ve sarkmaların sıklıkla görüldüğü alın, kaş ortası, göz çevresi, ağız çevresi, yüz, boyun, dekolte ve el üstü gençlik aşısının uygulandığı bölgelerdir.

Gençlik Aşısında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genç ve canlı görüntüyü muhafaza etmek için uygulanan, cilde sahip olduğu özellikleri geri kazandıran ve en az müdahale ile azami fayda sağlayan gençlik aşısının bilinen hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Koruyan ve tedavi eden gençlik aşısı, hamile kişilerde uygulanmamalıdır. Uygulama öncesinde alerjiler hakkında detaylı bilgi verilmelidir. Uygulamanın ardından sauna ve hamama girilmesi önerilmez.

Gençlik aşısı sonrasında ciltte çok hafif kızarlıklar ve şişlikler meydana gelebilmekte ancak birkaç saat sonra etkisi giderek azalmaktadır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir