Genetik Rahatsızlıklar

Genetik yapınıza göre fazla kilolarınızdan kurtulun

Gen analizi yöntemlerinin gelişmesiyle beraber bu yöntemin kullanımı özellikle sağlık alanında ön plana çıkmıştır.

Günümüzde artık genetik yapının besin öğeleri metabolizmasını etkilediğini biliyoruz. Dolayısıyla bir kişiye yarar sağlayan bir beslenme modelibir başka kişiye fayda sağlayamayabiliyor, hatta yaşam kalitesini olumsuz bile etkileyebiliyor.

Herkesin genetik yapısının farklı olmasından ötürü bazı bireyler bir diyetle zayıflarken bazıları zayıflayamıyor. Bu nedenle kişinin genotipine özel yani genetik mirasına özel bir diyet sistemi kilo yönetimi konusunda başarıya beraberinde getirecektir.

Dyt.İdil İmamoğlu
Dyt.İdil İmamoğlu

Genlerimiz ile besinlerle aldığımız besin öğeleri ( karbonhidratlar, proteinler, yağlar, vitaminler, mineraller) dengede olmadığında kilo sorunları ile karşılaşabbiliyoruz ne yazık ki. Genotipimize göre oluşturulan bir diyet modeli ile besin öğesi gereksiniminizin yanı sıra genetik özelliğinize göre vitamin – mineral gereksinmenizde bireysel bazda belirlenecektir. Böylece gereksiz vitamin/mineral kullanımı ve bunun zararlarından da korunmuş olursunuz.

Bazı bireyler karbonhidratlı besinleri fazla tükettiklerinde kilo alırlar, bazıları ise fazla yağ alımı ile daha hızlı kilo alırlar. Kişilerin hangi besin grubuna daha duyarlı olduğunu anlamnın tek yolu ise genotipe bakmaktır. Genetik yapıya göre karbonhidrat , protein ve yağ gereksinmesinin belirlenmesi kilo yönetiminde ( kilo alma/kilo verme) başarıyı da beraberinde getirmektedir. Genetik şifrenizin çözülmesi ile kilo vermeniz çok daha kolaylaşacaktır.

Tüm bunların yanı sıra genetik yapınıza göre hangi egzersiz yönteminin size kilo vermede daha fazla yarar sağlayacağını da öğrenmiş olacaksınız. Böylece kendinizi harab etmeden tamamen size özgü bir egzersiz modeli de oluşturulmuş olacaktır.

GENTEST NASIL UYGULANIR

Gentest analizi için ağız içinden steril özel bir pamuklu çubuk sayesinde sürüntü ile epitelyum doku örneği alınır. Test numunelerinin laboratuarda DNA analizi yapılır. Testin kapsamına göre 6-8 hafta içinde yaşam kılavuzunuz olacak detaylı bir sonuç raporu alırsınız ve buna göre size özel diyet modeliniz oluşturulur.

Numune alımından en az 1 saat öncesine kadar su, çay, kahve ve sigara dahil olmak üzere bir şey yiyip içilmemeli ve mümkünse dişler fırçalanmalıdır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir