Cinsel SağlıkKadın HastalıklarıPlastik ve Estetik Cerrahi

Genital Estetik

Güzellik kadınlar için daha önemli iken günümüzde estetik ve güzel görünümün önemi her iki cins için de artmaktadır.Aynı zamanda kandınların kendilerini mutsuz eden estetik sorunlarının çözüm yöntemleri çoğalmakta ve kolaylaşmaktadır.

Bu yöntemler sadece estetik olmayıp, fonksiyonel ve rekonstrüktif (düzeltici) işlemler de olabilir. Son yıllarda bu nedenlerle dünyada çözüm arayan insan sayısı ciddi şekilde artmıştır.

Ancak kadınların önemli bir kısmı da kendisindeki estetik sorunların farkında değildir.Estetik olarak kendini güzel bulmayan kadın psikolojik sorunlar yaşamaya başlar.Özgüveni azalır, kendine bakmak istemez ve karşı cinsle ilişkisinde sorunlar yaşar.

Genital bölgenin estetik olarak düzgün olması eşler arasında özgüven problemini ortadan kaldırır. Genital bölgenin estetik sorunları kadında güvensizlik, cinsellikte yetersizlik, tatmin olamama ve utanma gibi sorunlara neden olur.

Genital bölgedeki yapısal problemler kıyafetlerin dışından belli olabileceği gibi kadınların istediği kıyafetleri giymesine engel dahi olabilir.
Genital bölgedeki yapısal farklılıklar, renk ve şekil değişiklikleri genetik ve doğuştan olabileceği gibi yaşla, doğumlar ve hormonlarla da oluşabilir.
Gebelik de kendi başına vajinal genişlemeyi arttırabilir. Diğer bir deyişle gebelik sezaryen doğumla sonlansa bile bir miktar vajinal genişleme oluşmaktadır.

Op. Dr. Taner Çelikel

Doğum, kürtaj gibi jinekolojik süreçler yaşamamış olan genç kadınların bir kısmında doğuştan gelen yapısal bir problem olan ‘geniş ve yumuşak vajina’ izlenebilir (wide and smooth vagina). Bu problem nadir olarak izlenmesine rağmen tedavi edilmesi gerekebilir.
Genital bölgede yapılan estetik operasyonlar arasında kadınlar tarafından en çok tercih edilenler genellikle vajinal daraltma ve küçük dudak estetiği ( genelde küçültme ) operasyonlarıdır.

Bununla beraber dış dudakların estetik operasyonları ve Hudoplasti olarak isimlendirilen klitorisin üstündeki fazla derinin cerrahi olarak çıkartılması da sık yapılan genital estetik operasyonları arasında yer alır.
Bu cerrahi işlemler kadınlarda hijyenik açıdan da pek çok yararlar sağlamaktadır.

Kolay ve sık enfeksiyon olan kadınlarda bu durum düzelecektir.
Bu operasyonlar 18 yaşından büyük tüm kadınlara yapılabileceği gibi bazı operasyonların bekarlara yapılmasında da bir sakınca yoktur.
Genital estetik cerrahi işlemler hamile kalmaya, gebelik sürecine, doğum yapmaya engel olmaz, cinselliğe ve kızlık zarına zarar vermez.
Operasyonun şeklini muayene bulguları ve kişinin istekleri belirler.
Operasyon sonrası aynı gün taburcu olabileceğiniz gibi çok ciddi ağrı yaşanmaz, dikişlerin alınması gerekmez ve günlük yaşantınıza da hemen dönebilirsiniz.

Genital Estetik ve Fonksiyonel Operasyonlar:

1. Vajinal daraltma – Vajinoplasti
2. Normal doğum sonrası yırtılma ve kesi izlerinin (epizyotomi) onarımı – Perinoplasti
3. Küçük dudakların (Labium minus) küçültmesi ve şekillendirilmesi- Labiaplasti
4. Büyük dudakların (Labium majus) küçültülmesi (Liposuction) ve dolgusu
5. Genital bölge renk açma (beyazlatma)
6. G noktası dolgusu
7. Klitoris ve etrafındaki fazla derinin küçültmesi cerrahisi – Klitoropeksi, Hudoplasti
8. Mons pubis (Venüs) estetiği, küçültülmesi ve dolgusu- Liposuction , Puboplasti
9. Vajinal gençleştirme (rejuvenasyon) ve kuruluk
10. Genital şekil bozukluklarının cerrahisi
11. Genital sarkmaların cerrahisi
12. Cerrahi, radyofrekans, PRP, ve lazer tedavisi
13. Haz (Orgazm) sorunları
14. İdrar kaçırma tedavisi
15. Kılık zarının şekillendirilmesi – Himenoplasti

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir