Dermatoloji – Cilt Hastalıkları

Hava Kirliliği Cildimiz olumsuz etkiliyor! Nelere dikkat edilmeli?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Bilge Ateş konu hakkında bilgiler verdi. 

Vücudumuzun en büyük organı olan derimizin yaşlanma sürecini sadece genlerimiz belirlemez.  Başta güneş, sigara ve hava kirliliği fibroblast denen derinin ana hücrelerinin sayısının ve işlevinin azalmasına, vücut metabolizması sonrası açığa çıkan zararlı maddelerin yığılmasına ve hormonal değişikliklere sebep olarak derideki yaşlanmayı tetikler. Yaşla birlikte yüzde, boyunda, dekolte bölgesinde ve ellerin üzerinde görülen ince-derin kırışıklar ve sarkmalar, kuru ve ışıltısını kaybetmiş deri, tıkalı ve genişlemiş gözenekler hepimizin kabusudur. 

  • Bu olumsuz durumun önüne nasıl geçebiliriz? 

Cildi yenileyen hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler ve somonun cilt altına minik enjeksiyonlarla 4-6 seans uygulanması (mezoterapi) en etkili tedavi yöntemidir.  Cilt altına verilen antioksidanlar dokudaki oksidatif stresle mücadele ederken, vitaminler yapının kuvvetlenmesinde görev alır.  Ayrıca yeni bir tedavi yöntemi olan ışıltı botoksu tek seansta içerdiği özel formülü sayesinde bu olumsuz durumu tersine çevirir.

– Cilt bakımımız için kullandığımız ürünlerde hangi içeriklerin olması gerekir? 

Öncelikle güneşin yarattığı oksidan hasarı önlemek için en az SPF 30 güneşten koruyucu krem kullanmalıyız. Cilt bakımı ürünlerimiz, organizmadaki bir çok antioksidasını harekete geçirecek içerikte olmalıdır. Bu şah mat oyununda en aktif kazananlar A, C, E vitaminleri, ferulik asit, floretin, idebenon, yeşil çay, tiyotin ve L- karnosin ve resveratroldür.   Hücrelerdeki oksijen sirkülasyonunu artırmanın yanısıra cilde adeta mıknatıs gibi yapışan ağır metalleri ve kirlilik yaratan materyalleri tutan antioksidanlar içeren serinin her cilt tipine uygun temizleyici solusyonları, maskeleri, serumları ve nemlendirici kremleri mevcuttur. 

– Ciltteki oksijen seviyesinin artmasına yardımcı olan bir yöntem önerebilir mi?  

Klasik cilt bakımı yöntemleriyle derideki oksijenizasyonu artırmak ne yazık ki pek mümkün değil. Cildi yenilemeye yönelik FDA onaylı ‘Jetpeel’ cihazı bu konuda en büyük yardımcılarımdan biri. Hem mekanik peeling yaparak, cilde zarar vermeden, nazik bir şekilde cildi soyar ve nemlendirir. Beraberinde oksijen verilmesi cildin daha canlı ve daha taze bir görünüm almasına neden olur.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir