Plastik ve Estetik Cerrahi

İnsanlar neden estetik burun ameliyatı olmak istiyor

İnsanoğlu daima daha iyi olmak, daha güzel görünmek ister. Estetik olarak da kendini güzel hissetmek arzusundadır. Estetik konusu tamamen insanın özgüveni ile alakalı bir konudur. Kişi aynaya baktığında, orada kendini rahatsız edecek bir görüntü varsa ve bu görüntünün çözümü mümkünse- ki artık modern tıp estetik konusunda birçok problemi rahatlıkla çözebiliyor- gidip estetik doktorunun kapısını çalıyor.

Ayrıca İnsanlar olarak sosyal bir çevrede yaşıyoruz. Başka insanlarla devamlı yüz yüze iletişim içerisindeyiz. Görüntümüz tahmin edilemeyecek kadar ilişkilerimizi etkilemektedir. İnsani ilişkilerin başarısın da sağlıklı bir özgüven duygusuna sahip olmak önemlidir.

Op. Dr.Muhammet Erkan
Op. Dr.Muhammet Erkan

Estetik ameliyatlar kişinin kendisini daha iyi hissetmesi için yapılan ameliyatlardır. İsteğe bağlı ameliyatlardır. Burun insan için çok önemli bir organdır…Fonksiyonel ve estetik önemi olan bir yapı..Yüzün tam ortasındaki konumuyla stratejik bir yerde bulunmaktadır.. Kişiye bakıldığı zaman dikkati en çok çeken yapıdır. Doğal ve güzel bir burun yüz güzelliğinin vazgeçilmezidir.

Burundaki şekil bozuklukları yüzün yapıları arasındaki ahengi ve uyumu bozarak kişinin görünümünü, psikolojisini ve insan ilişkilerinde özgüvenini olumsuz etkilemektedir. Estetik burun ameliyatı kişinin bu tür problemlerini çözmek, doğal görünümlü, yüzün diğer yapıları ile uyumlu bir burun elde etmek ve kişinin yeniden özgüvenine kavuşmasını sağlamak için yapılır.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir