Dermatoloji – Cilt HastalıklarıPlastik ve Estetik Cerrahi

ipek gibi saçlar için; Mayonezli saç maskesi

Medikal Estetik  Hekimi Dr. Meltem Ayran,yıpranmış, canlılığını kaybolmuş ve bakımsız gözüken saçlarınız için evde kolayca uygulayabileceğiniz Mayonezli saç maskesi tarifini veriyor.

Özellikle içerisinde bulunduğumuz Koronavirüs günlerinde evde uygulanabilecek kişisel bakım uygulamalarına merak oldukça arttı.Ayrıca artık Korona sonrası hiçbir şeyin eskisi gibi olamayacağı da herkes tarafından biliniyor.Buna bağlı olarak da evde uygulanabilecek her türlü faaliyet gün geçtikçe artıyor.

Evde uygulanan kişisel bakımların başında saç ve cilt bakımı geliyor malum..Özellikle güzel,canlı ve parlak saçlara sahip olmak herkesin arzusudur.İpek gibi mükemmel saçlar için Mayonezli saç maskesini uygulamak iyi bir seçenek olacaktır.Bu maske her tip saça uygulanabilir.

Mayonezli Saç Maskesi Tarifi;

*Mayonez(Sarımsaklı tercih edilebilir)

*Yumurta( Yumurta eklemeseniz de olur)

*Bal

*Hindistantancevizi yağı ( Zeytinyağı da olur)

Yukarıdaki malzemelere yoğurt, sirke, limonsuyu , avokado ekleyebilir değişik kombinasyonlar yapabilirsiniz.Karışımı her seferinde farklı olarak da hazırlamanız mümkün.

Maskenin uygulanışı;

Yağı tavada çok hafif ısıtıp  yumurta dışındakileri ekleyin (Yumurta kullanmak istenilirse yağı ısıtmadan yapmak gerekir) ve karıştırın.30-40 Dakika saçta beklettikten sonra saçınızı şampuanla yıkayın ve durulayın.Havlu yardımı ile de nazikçe kurulayın.Ardından saçlarınızdaki farkı görün. 

Yediğiniz her şeyle maske yapabilirsiniz.Malum artık pahalı maskeler, yurt dışından şampuan taşımalar artık zor.Bu maske böyle durumlarda imdada yetişen harika bir seçenek.Maskeyi boyalı saçlar için hafta da 1 defa uygulayın.

Ayrıca maskeyi haftada 1 defa yapınca baş ağrılarınızın da azaldığını fark edebilirsiniz.

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir