Kalp ve Damar & Kardiyoloji

Kalp Muayenesi için 6 Önemli sebep!

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Murat Şener konu hakkında bilgiler verdi. 

*Türkiye de ve Dünya da kalp hastalıklarına bağlı ölüm diğer sebeplere bağlı ölümlerden son derece öndedir. 50 yaşın altı kişiler de kalp krizi geçirme sıklığında Avrupa da birinci durumdayız. Ortalama olarak her 10 kişiden 4 ü kalp hastalıklarına bağlı olarak vefat etmektedir. Daha ilginç olan ise bu ölümlerin azımsanmayacak bir bölümünü ani ölümler almaktadır.  

*Eğer ki sigara kullanıyorsanız diğer risk sebeplerinden çok daha ayrı ve maalesef güçlü bir risk faktörünüz var demektir. Acil olarak sigara bırakılmalıdır. 

*Kolesterol yüksekliği, şeker hastalığı, sedanter yaşam, hipertansiyon kilo gibi risk sebeplerinden birine veya birden fazlasına sahipseniz özellikle de erkek cinsiyette yada menapoza girmiş bir kadınsanız kesinlikle kontrol gerekir. 

* Soy ağacında kalp ile ilgili yoğun şekilde aile hikayesi varsa aday olmanız çok muhtemeldir. Muhakkak kontrol edilmesi gerekir. 

*Kalp dışı problemlerle açıklanamayan bayılmalar özelliklede kalpte çarpıntının eşlik ettiği bayılmalar yaşıyorsanız bayılmaların kalple ilgili bir sebebi olup olmadığını muhakkak kontrol edilmeli. 

*Eskiden olmayan kalp ilgili bir şikayet (çabuk yorulma, nefes darlığı, göğüs ağrısı çarpıntı) gibi bir şikâyetiniz varsa bunun bir kalp krizinin habercisi olup olmadığını takip edilmesi gerekir. 

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir