Ağız ve Diş Sağlığı

Kanal Tedavisi Nedir?

Özel Medar Hastanesi Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı  Dt. Said Behlül Pirinç, kanal tedavisi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU
Kök kanal tedavisinin en çok çürük ve travmanın sebep olduğu, hasarlı diş canlı dokusu olan pulpanın zararlı mikroorganizmalar ve ürünlerinden temizlenmesi işlemi olduğunu kaydeden Özel Medar Hastanesi Sakarya Ağzı ve Diş Sağlığı Dt. Said Behlül Pirinç bu tedavi yöntemi ve kanal tedavisini gerektiren durumlar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

BELİRTİLERİ NELERDİR
Kanal tedavisi gerektiren dişlerin genellikle şiddetli, gece artan, nabız atar şekilde ağrıya sebep olduklarını belirten Dt. Said Behlül Pirinç, “Bazen ise durum kronik seyreder ve uzun dönem tedavi edilmeyerek dişte kırık ve diş kaybına sebep olur. Çürükten tamamen temizlenen diş daha sonra dolgu veya kaplama ile restore edilerek tekrar çürümeye karşı korunmuş olur. Kanal tedavisi yapılmadığında dişlerde renkleşme,  yüzde lokalize şişlik ve dişteki enfeksiyonun çene kemiğine yayılması söz konusu olur” dedi.

TEDAVİ SÜRECİ
Dt. Said Behlül Pirinç Kanal Tedavisinin uygulanma süreci hakkında da şöyle konuştu: “Kanal tedavisi genellikle 2 seansta bitirilir. Lokal anestezi altında ağrısız bir şekilde kanal tedavisini gerçekleştirmek mümkündür. Yeni başlayan küçük ağrı şikayetleri, çürük henüz kanal tedavisine sebep olmadan en kısa zamanda diş kontrollerimizi yaptırmamız gerektiğini gösterir.”

Sağlık haberlerine hızlıca ulaşabilmek hem de destek olmak için Google News'te Sağlık News'e abone olun. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir